Η Aston Martin ανακοίνωσε την πολυετή επέκταση συνεργασίας της με τον Fernando Alonso, με τον Ισπανό να αναμένεται να συνεργαστεί ξανά με τη Honda από το 2026!

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Aston Martin έβαλε και οριστικά φρένο στην παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί γύρω από το μέλλον του Fernando Alonso μετά το 2024, όταν και το υπάρχον του συμβόλαιο με την ομάδα του Silverstone εξέπνεε.

Πλέον, Aston και Alonso συνεχίζουν χέρι-χέρι στο μέλλον, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν πολυετή επέκταση συνεργασίας που τον κρατά μέχρι και το τέλος του 2026 στα πράσινα.

Μέχρι τις σημερινές ανακοινώσεις, ο Alonso είχε συνδεθεί με τη Red Bull, με τη Mercedes, ακόμα και με την πιθανότητα συνταξιοδότησης, με τον ίδιο να έχει δηλώσει πριν περίπου έναν μήνα πως δεν είχε ακόμα αποφασίσει εάν θέλει να συνεχίσει να τρέχει και του χρόνου.

Πλέον, η παραμονή του Ισπανού στην Aston μικραίνει τις πιθανές εναλλαγές οδηγός στο grid της επόμενης σεζόν, οι οποίες έχουν πάρει φωτιά μετά την απόφαση του Lewis Hamilton να γίνει κάτοικος Maranello από του χρόνου.

“Η εξασφάλιση του μακροπρόθεσμου μέλλοντος του Fernando με την Aston Martin είναι φανταστικά νέα”, ήταν το πρώτο σχόλιο του επικεφαλής της ομάδας, Mike Krack.

Έχουμε χτίσει μια ισχυρή σχέση συνεργασίας τους τελευταίους 18 μήνες και μοιραζόμαστε την ίδια αποφασιστικότητα στο να πετύχει το project αυτό. Είμαστε σε συνεχή διάλογο με τον Fernando τους τελευταίους μήνες και ο ίδιος έχει κρατήσει τον λόγο του: όταν αποφάσισε πως θα ήθελε να συνεχίσει να τρέχει, μίλησε με μας πρώτα. Ο Fernando έδειξε πως πιστεύει σε μας και εμείς πιστεύουμε σε αυτόν”.

“Ο Fernando πεινά για επιτυχίες, οδηγεί καλύτερα από ποτέ, είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση και είναι εντελώς προσηλωμένος στο να κάνει την Aston Martin μια ανταγωνιστική δύναμη”.

“Η πολυετής αυτή επέκταση συνεργασίας μαζί του μας φτάνει στο 2026, όπου και ξεκινούμε την εργοστασιακή συνεργασία μας στις μονάδες ισχύος με τη Honda. Ανυπομονούμε να φτιάξουμε περισσότερες απίστευτες αναμνήσεις από κοινού και να πετύχουμε περισσότερα”.

Σημαντικό στοιχείο είναι πως, με το νέο συμβόλαιό του, ο 42χρονος θα συνεργαστεί το 2026 με τη Honda, όταν και υπό τους νέους τεχνικούς κανονισμούς οι Ιάπωνες θα είναι αποκλειστικός εταίρος κινητήρων της Aston.

Η σχέση Alonso-Honda αποδείχτηκε αρκετά ανώμαλη και προβληματική την προηγούμενη φορά που τα δύο αυτά ονόματα συναντήθηκαν, δηλαδή την τριετία 2015-2017 στη McLaren.