Η φημολογία γύρω από το μέλλον του Λανς Στρολ στη Φόρμουλα Ένα έλαβε τέλος, καθώς η Aston Martin ανακοίνωσε ότι ο Καναδός οδηγός θα συνεχίσει να «τρέχει» με την ομάδα «στη νέα εποχή των κανονισμών της Φόρμουλα Ένα» το 2026. Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη στο μεταγραφικό «παζάρι» της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς νωρίτερα σήμερα η Alpine επιβεβαίωσε ότι ο Πιέρ Γκασλί υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η ανανέωση του Στρολ με την ομάδα από το Σίλβερστοουν έρχεται λίγες ημέρες μετά το… υπονοούμενο που άφησε με δήλωσή του ενόψει του ισπανικού γκραν πρι (23/6) ότι τα νέα για τα σχέδιά του θα ακολουθούσαν «σύντομα».

Ο Στρολ έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα με τη Williams το 2017 και πέρασε δύο σεζόν στην ιστορική ομάδα, προτού μεταπηδήσει στη Racing Point, η οποία μετονομάστηκε σε Aston Martin για το 2021, ύστερα από την εξαγορά της ομάδας από μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον πατέρα του, Λόρενς Στρολ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Aston Martin θα διατηρήσει το ίδιο δίδυμο οδηγών αγώνων για τρίτη χρονιά, καθώς ο Στρολ διατηρεί τη θέση του πλάι στον δις παγκόσμιο πρωταθλητή, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε την δική του ανανέωση συμβολαίου.

Διαβάστε ακόμη