Νέα δεδομένα όσον αφορά την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνονται, μετά το σοβαρό πρόβλημα επιδείνωσης της υγείας που προέκυψε για την κυρία Φώφη Γεννηματά!

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δίνει μια σκληρή μάχη με την επάρατο νόσο και ειδικότερα υποτροπή αυτής, γεγονός που δεν της επιτρέπει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία, από την οποία αποσύρεται όπως η ίδια επισήμως ανακοίνωσε!

Εκ πρώτης η εικόνα που σχηματίζεται είναι αυτή της αναβολής – αναστολής, προσωρινά, των σχετικών διαδικασιών, βάσει των τοποθετήσεων των υποψηφίων αρχηγών!

Και οι τρεις διεκδικητές της αρχηγίας του πρώην ΠΑΣΟΚ κ. Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης, επέδειξαν ήθος και σεβασμό προς το πρόσωπο της κυρίας Γεννηματά, αναστέλλοντας τις προεκλογικές τους δράσεις!

Ωστόσο, καλώς ή κακώς οι εξελίξεις τρέχουν… Οι διαδικασίες διαδοχής ίσως πάνε λίγο πίσω, για λόγους αρχής και υψηλού πολιτικού επιπέδου!

Όμως η συγκυρία είναι τέτοια που επιβάλει την εξεύρεση οριστικής λύσης προκειμένου το ΚΙΝΑΛ να βρει τον ιστορικό του δρόμο υπό την νέα ηγεσία που θα προκύψει!

Η απόσυρση, πάντως, της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα διαδοχής διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό όπου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εμφάνιση νέων προσώπων και την κατ’ επέκταση αλλαγή συσχετισμών και δυνάμεων!

Υποψηφιότητα έκπληξη για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ήδη ασκούνται πιέσεις από μέλη του Κινήματος με βαθιά ιστορία και δράση στο ΠΑΣΟΚ των χρόνων της κυριαρχίας, προς τον Γ. Παπανδρέου να αναλάβει δράση και να δρομολογήσει θεσμικές πρωτοβουλίες στη μάχη της διαδοχής!

Στο πρόσωπο του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρωθυπουργού της χώρας και γιου του ιδρυτή του Κινήματος, ένα μεγάλο μέρος ιστορικών στελεχών βλέπουν τη λύση της ενότητας και της αποκατάστασης της κανονικότητας!

Και δεν είναι μόνο οι παλαιοί παπανδρεϊκοί, ούτε το αποκαλούμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ!

Είναι κυρίως όλοι όσοι θεωρούν ότι η απόσυρση της κυρίας Γεννηματά απελευθερώνει πολιτικές δυνάμεις και επιμένουν ότι η παρούσα συγκυρία και η λογική που επικρατεί στην νεολαία των νέων τεχνολογιών και των social media ευνοεί την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος θεωρείτο το 2009 όταν ανέλαβε την εξουσία της χώρας ότι «ήταν μπροστά από την εποχή του»!

Την ίδια στιγμή, παράλληλα με τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα γύρω από το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου, αντιστοίχως κινήσεις γίνονται από πλήθος στελεχών και προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ούτως ή άλλως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιεί πολιτικές παρεμβάσεις σε υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, δίνοντας δείγμα γραφής των προθέσεων του!

Η απόσυρση της κυρίας Γεννηματά από την διαδικασία διαδοχής δημιουργεί πράγματι νέα δεδομένα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος επί των ημερών της σημερινής ηγεσίας είχε τεθεί στο περιθώριο των εξελίξεων!

Υπό το πρίσμα αυτό, επί τη βάσει των νέων πολιτικών δεδομένων, πιθανολογείται ανατροπή στην κούρσα διαδοχής, στην οποία φαβορί θεωρείται την ώρα τούτη ο κ. Ν. Ανδρουλάκης που μέχρι στιγμής συσπειρώνει τους κομματικούς!

Οι υποστηρικτές των Γ. Παπανδρέου και Ευαγγ. Βενιζέλου θεωρούν πως ο κ. Ανδρουλάκης εάν εκλεγεί θα προσδώσει στο ΚΙΝΑΛ ρόλο παρατρεχάμενου ή «ουράς» του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια να χαθεί ο ιστορικός δρόμος ενός κινήματος το οποίο διαχρονικά πρωταγωνιστεί στο πολιτικό τοπίο και δεν ικανοποιείται με τον ρόλο του κομπάρσου!

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι ότι το παιχνίδι της διαδοχής ανοίγει και η κούρσα διαδοχής ενδεχομένως να κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές…