Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις που κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει εργολαβικά τον πόλεμο κατά της κυβέρνησης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και με βιτριολικές παρεμβάσεις επιχειρεί να αποδομήσει στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης και να αναδείξει την ανεπάρκεια πολιτικών θέσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Βενιζέλος σφυροκόπησε την κυβέρνηση ακόμα και για την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία, επισημαίνοντας ότι δεν καλύπτει τις τουρκικές προκλήσεις στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Είχε φροντίσει προηγουμένως να αποδομήσει τη διαχείριση της εφιαλτικής πανδημίας, ενώ παρενέβη και στο ζήτημα που προέκυψε με την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του μέχρι την εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη θα επιχειρήσει να επιστρέψει στους κόλπους του κόμματος μέσω μιας διεύρυνσης που θα περιλαμβάνει προσωπικότητες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς που στην παρούσα περίοδο βρίσκονται αδρανοποιημένοι.

Βέβαια δεν αποκλείει τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται βέβαιη σε περίπτωση κατά την οποία η εκλογή νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ προκαλέσει τριγμούς και διάσπαση στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πάντως στην κυβέρνηση θεωρούν ότι πίσω από τις επιθέσεις Βενιζέλου ενδεχομένως να κρύβονται και επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία εμφανίζονται ενοχλημένοι τον τελευταίο καιρό από το χώρος της επιχειρηματικής και οικονομικής σκηνής.