Άνοδο σημείωσαν την Τρίτη οι αγορές της Ασίας, ακολουθώντας τη δυναμική της Wall Street, καθώς οι επενδυτές δεν περιμένουν άλλες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed,  ενώ τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia Corporation βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

Η αισιοδοξία σχετικά με την ανάκαμψη του τομέα των ακινήτων της Κίνας βοήθησε επίσης το κλίμα, καθώς δημοσιεύματα έδειξαν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει περισσότερα υποστηρικτικά μέτρα για τον τομέα.

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας αυξήθηκαν κατά 0,6% και 0,3% αντίστοιχα, ακολουθώντας τα μεγάλα κέρδη των μετοχών ακινήτων.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 1,2%, υποστηριζόμενος επίσης από τις μετοχές ακινήτων. Η Longfor Properties και η Country Garden Services σημείωσαν άλμα 7,5% και 4,2%, αντίστοιχα, και ηγήθηκαν των κερδών στον Hang Seng.

Κέρδη για την τεχνολογία

Οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές αυξήθηκαν παρακολουθώντας τα κέρδη των ομολόγων τους στις ΗΠΑ. Οι δείκτες της Wall Street είχαν θετική συνεδρίαση, με τη Microsoft Corporation να σημειώνει υψηλά ρεκόρ μετά την προσχώρηση του αποπεμφθέντος διευθύνοντος συμβούλου της OpenAI, Sam Altman, στον τεχνολογικό κολοσσό.

Στον αντίποδα, η κατασκευάστρια εταιρεία τηλεφώνων Xiaomi υποχωρούσε στον Hang Seng, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 3%, παρά το γεγονός ότι σημείωσε ισχυρά τριμηνιαία κέρδη.

Διαβάστε ακόμη: