Μεικτά είναι τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι ιαπωνικές αγορές ανέκαμψαν από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, ενώ οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν εν μέσω νέων ανησυχιών για την αγορά ακινήτων.

Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε στενό εύρος τιμών, καθώς το κλίμα παρέμενε εύθραυστο μπροστά στην εξασθένηση της εμπιστοσύνης για τις πρόωρες μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων. Τα futures αυξήθηκαν οριακά στις ασιατικές συναλλαγές, με την προσοχή να στρέφεται στα επερχόμενα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Μάρτιο.

Η εξασθένιση των προσδοκιών για πρόωρη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων είχε πλήξει τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές την περασμένη εβδομάδα. Τα εντυπωσιακά στοιχεία για τις μισθοδοσίες της Παρασκευής έδειξαν επίσης συνεχή ισχύ στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Η Τράπεζα της Κορέας, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας, η Τράπεζα της Ταϊλάνδης και η κεντρική τράπεζα των Φιλιππίνων θα συνεδριάσουν αυτή την εβδομάδα.

Ο Nikkei 225 ανακάμπτει

Οι ιαπωνικές μετοχές σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας, με τον Nikkei 225 να σημειώνει άνοδο 1,6%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης TOPIX ενισχύθηκε 1,2%.

Οι απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας στις ιαπωνικές αγορές προήλθαν κυρίως από την ανάκαμψη του γεν, αφού η κυβέρνηση προειδοποίησε επανειλημμένα ότι θα παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος για να στηρίξει το νόμισμα.

Το γεν αποδυναμώθηκε τη Δευτέρα μετά τα στοιχεία για την αύξηση των μισθών στην Ιαπωνία που διαβάστηκαν όπως αναμενόταν για τον Φεβρουάριο. Η αύξηση των μισθών αποτελεί βασικό κριτήριο για την Τράπεζα της Ιαπωνίας προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες.

Πτώση στην Κίνα

Οι δείκτες αναφοράς της Κίνας Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite υποχώρησαν κατά 0,7%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε επίσης περίπου 0,4%.

Οι απώλειες στις κινεζικές αγορές προήλθαν από τις νέες ανησυχίες για τον τομέα των ακινήτων, αφού η χρεοκοπημένη κατασκευάστρια εταιρεία Shimao Group δέχθηκε απαίτηση ρευστοποίησης από κορυφαίο πιστωτή.

Διαβάστε ακόμη: