search

ΚΟΣΜΟΣ

Artemis 1: Οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες του πλανήτη μας από την αποστολή της NASA στο φεγγάρι

Απίστευτη θέα του πλανήτη μας στα πρώτα πλάνα της αποστολής «Artemis 1» στο φεγγάρι!

Artemis 1: Οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες του πλανήτη μας από την αποστολή της NASA στο φεγγάρι

Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες του πλανήτη μας από την αποστολή «Artemis 1» δημοσίευσε η NASA και κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου!

Η ΝΑSA μάς υπενθύμισε πόσο μικροί είμαστε εμείς και ο πλανήτης μας μπροστά στο αχανές σύμπαν, αλλά και πόσο μεγάλα βήματα έχει κάνει η ανθρωπότητα για να το εξερευνήσει και να το κατανοήσει.

Η ιστορική αποστολή «Artemis 1» πέταξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, μετά από μήνες αναμονής.

Το γεγονός-ορόσημο έδωσε το έναυσμα για ένα ταξίδι που θα στείλει ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο γύρω από το φεγγάρι, ανοίγοντας τον δρόμο στη NASA να επιστρέψει αστροναύτες στη σεληνιακή επιφάνεια για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα.

Τα θεαματικά πρώτα πλάνα της Γης που παρέδωσε το διαστημικό σκάφος «Orion» μοιράστηκαν περισσότερες από εννέα ώρες μετά την έναρξη του ταξιδιού, με το όχημα να απέχει περίπου 57.000 μίλια από τον πλανήτη μας στο ταξίδι του προς το φεγγάρι.

Είναι η πρώτη φορά από την τελευταία αποστολή του «Apollo», το 1972, που ένα διαστημόπλοιο το οποίο σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ανθρώπους στο φεγγάρι καταγράφει θέα της Γης.

Η αποστολή «Artemis 1» πρόκειται να διαρκέσει συνολικά 25 ημέρες και ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα σε διάφορες φάσεις της, όμως η πρώτη απογείωση αυτού του γιγάντιου πυραύλου, ύψους 98 μέτρων, η ανάπτυξη του οποίου διήρκεσε περισσότερο από μια δεκαετία, αποτελεί πλέον μια μεγάλη επιτυχία για τη NASA.

Διαβάστε ακόμη: