search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αργούν οι αλλαγές στη Golden Visa – Φεύγουν για Τουρκία οι ενδιαφερόμενοι

Έχει στοιχειώσει αυτή η υπόθεση με την παροχή Golden Visa σε αλλοδαπούς που θέλουν να επενδύσουν και να μείνουν στη χώρα μας.

Αργούν οι αλλαγές στη Golden Visa - Φεύγουν για Τουρκία οι ενδιαφερόμενοι

Έχει στοιχειώσει αυτή η υπόθεση με την παροχή Golden Visa σε αλλοδαπούς που θέλουν να επενδύσουν και να μείνουν στη χώρα μας.

Και δεν είναι μόνο οι διαφωνίες που έχουν προκύψει για τον διπλασιασμό του αναγκαίου ποσού, που από 250.000, μάλλον θα διπλασιαστεί.

Και λέω, μάλλον, γιατί υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις για κάποιο ενδιάμεσο ποσό.

Το θέμα δεν είναι καθόλου απλό στην εφαρμογή του, αλλά και στην περαιτέρω πορεία ελέγχου του, καθώς ήδη έχουν υπάρξει διάφορα παρατράγουδα, ακόμα και κατασκοπευτικού χαρακτήρα.

Από μεγάλο δικηγορικό γραφείο, πάντως, που ειδικεύεται σε τέτοια θέματα, διατυπώνεται έντονος προβληματισμός και εκνευρισμός μαζί, γιατί, όπως μου μεταφέρουν, πολλοί πελάτες τους, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στη ρύθμιση του νέου τοπίου, αλλά και λόγω του διπλασιασμού του αρχικού ποσού, ήδη κατευθύνονται προς τη γειτονική Τουρκία, όπου οι όροι είναι πιο συμφέροντες και οικονομικά και από άποψη ταχείας διεκπεραίωσης των σχετικών διαδικασιών.

Αφήστε που στο παιχνίδι μπήκε εσχάτως δυναμικά και η Βουλγαρία, ενώ ετοιμάζεται για κάτι ανάλογο και η Ρουμανία.

Διαβάστε ακόμη: