Η σημερινή γενική αργία παρατείνεται και αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στην έκτακη ενημέρωση για την κακοκαιρία «Ελπίς».

Τι σημαίνει γενική αργία; Τα πάντα θα είναι κλειστά, με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, αλλά και τα σούπερ μάρκετ.

Ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε γενική αργία και αύριο Τετάρτη για Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη ενώ για οτιδήποτε αφορά τα σχολεία, παρέπεμψε σε δηλώσεις από το υπουργείο Παιδείας που θα γίνουν αργότερα.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρθηκε συνοπτικά στους απεγκλωβισμούς που έγιναν χθες στην Αττική Οδό, μετά το απίστευτο χάος που προκλήθηκε με αποτέλεσμα χιλιάδες άτομα να εγκλωβιστούν με τα αυτοκίνητά τους στον πιο σύγχρονο δρόμο της Ελλάδας.

«Καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβιστούμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική οδό και 1.800 αυτοκίνητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα ώστε το συντομότερο να τελειώσει ο απεγκλωβισμός», ανέφερε.

«Γίνεται προσπάθεια ώστε ο απεγκλωβισμός όλων των συμπολιτών μας να γίνει το συντομότερο. Μέσω του Προστιακού μεταφέρονται στην Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο. Από χθες το βράδυ μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν για να δουλέψουν τα εκχιονιστικά. Είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε να έχουμε τραυματισμό ή κάτι χειρότερο. Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας», είπε μεταξύ άλλων.

«Ευχαριστούμε όσους επιχειρούν και βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τη διαχειρίστρια εταιρεία την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο, αίτημα που έγινε δεκτό από την Αττική Οδό.

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για το απίστευτο φιάσκο με την Αττική Οδό, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι «δεν είναι ώρα για αυτή τη συζήτηση» και περιορίστηκε να πει ότι η σύγκριση με το χειρισμό που έγινε από τη Νέα Οδό στην κατάσταση με το χιονιά, σε σχέση με τη διαχείριση που έγινε από την Αττική Οδό, δείχνει ουσιαστικά το πού υπήρξε το πρόβλημα.