Μια μεταλλική σφαίρα που ξεβράστηκε σε παραλία της Ιαπωνίας, προκαλώντας σύγχυση στους ντόπιους και πυροδοτώντας εκτεταμένες εικασίες, αφαιρέθηκε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι φωτογραφίες έδειχναν μια βαριά ανυψωτική μηχανή να μαζεύει την τεράστια σφαίρα.

Τοπικοί αξιωματούχοι στο Χαμαμάτσου δήλωσαν ότι θα αποθηκευτεί “για μια ορισμένη χρονική περίοδο” και στη συνέχεια “θα απορριφθεί”.

Αλλά πολλοί έχουν επίσης αναρωτηθεί γιατί οι Ιάπωνες αξιωματούχοι δεν βγήκαν και είπαν ξεκάθαρα τι είναι.

Το ενδιαφέρον για το αντικείμενο – που ονομάζεται “αυγό Godzilla”, “σημαδούρα πρόσδεσης” και “από το διάστημα” – ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αφού μια τοπική αστυνομία ειδοποίησε την αστυνομία μόλις παρατήρησε το ασυνήθιστο αντικείμενο στην ακτή.

Η αστυνομία, ακόμη και μια ομάδα βομβών, στάλθηκαν για να ελέγξουν το αντικείμενο.

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή και διεξήγαγαν ακτινολογικές εξετάσεις που δεν αποκάλυψαν πολλά περισσότερα – εκτός από την επιβεβαίωση ότι το αντικείμενο ήταν ασφαλές.

Τώρα έχει απομακρυνθεί.

Η απάντηση των ιαπωνικών αρχών στη μεταλλική σφαίρα ήταν τόσο περίεργη όσο και το ίδιο το αντικείμενο. Η μυστηριώδης μπάλα ξεβράστηκε μέσα σε μια αυξημένη αίσθηση νευρικότητας.

Την περασμένη εβδομάδα τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης συζητούσαν τις επιπτώσεις της πρόσφατης πυραυλικής δραστηριότητας της Βόρειας Κορέας.

Το Σάββατο ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) προσγειώθηκε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.

Τη Δευτέρα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους στη Θάλασσα της Ιαπωνίας αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με συμμάχους της Ανατολικής Ασίας.

Διαβάστε περισσότερα