Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε από το επαρχιακό δικαστήριο της Λευκωσίας η σκευωρία του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη κατά των πρώην «στενών» συνεργατών του, τους οποίους κατηγορούσε ότι υφάρπαξαν κάποια ψίχουλα από το τεράστιων διαστάσεων σκάνδαλο της Τρ. Πειραιώς του οποίου υπήρξε ο βασικός πρωταγωνιστής!

Τα πρόωρα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κερδίσει πριν από περίπου 14 μήνες ερήμην των κατηγορουμένων (και η προσωρινή διαταγή για τη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων) κατέπεσαν θορυβωδώς, καθώς το δικαστήριο όχι μόνο απέρριψε ως αβάσιμες τις αιτιάσεις κατά των εναγομένων , αλλά επισημαίνει ότι υπήρξε απόκρυψη κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων καθώς και χρησιμοποίηση δολίως εμπιστευτικών πληροφοριών σε σχέση με τους εναγομένους οι οποίες διαστρεβλώθηκαν από τους μάρτυρες του κ. Λογοθέτη, όπως για παράδειγμα η στενή του γραμματέας κυρία Ροσάννα Μόρτογλου!

Η Ροσάννα Μόρτογλου, Επικεφαλής Εκπρόσωπος του Ομίλου Libra στην Ελλάδα.

Υπό το πρίσμα τούτο, το Επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας το οποίο συνεδρίασε υπό τον δικαστή κ. Α. Δαυίδ εξέδωσε στις 8 Οκτωβρίου 2021 μια απόφαση καταπέλτη σε βάρος του εφοπλιστή Γ. Λογοθέτη, γκρεμίζοντας τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των πρώην συνεργατών του και μάλιστα με ένα σκεπτικό που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου τόσο για τον ίδιο τον εφοπλιστή όσο και για τον νομικό εκπρόσωπο του κ. Ηλία Τσινταβή και την εξ απόρρητων γραμματέα του κ. Μόρτογλου, που μετήλθαν μη σύννομων ενεργειών ούτως ώστε να στοιχειοθετήσουν προς όφελος του εφοπλιστή ανύπαρκτες κατηγορίες στηριζόμενες σε ψεύδη και αυθαιρεσίες! Παραπλανώντας σκοπίμως το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο μάλιστα στη σχετική του απόφαση επισημαίνει το γεγονός τούτο εμφατικά!

Ο Κύπριος δικηγόρος κ. Ηλίας Τσινταβής

Και είναι προφανές κατόπιν τούτων ότι ο Γ. Λογοθέτης που άλλα κατέθετε στην Τράπεζα της Ελλάδος, άλλα στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές και άλλα στο επαρχιακό δικαστήριο της Λευκωσίας, θα κληθεί ο ίδιος όπως και οι συνεργοί του στην με δόλο κατασκευασθείσα σκευωρία, να απολογηθεί ποινικά και αστικά!

Και πολύ φοβούμαι ότι δεν θα μπορεί να επικαλεσθεί, για να τη γλιτώσει και πάλι, ούτε αλογόμυγες στο αυτί, ούτε παραγραφές…