Μετά την Αστυπάλαια των …Γερμανών σειρά ενεργειακής αναβάθμισης παίρνει η Χάλκη καθώς το μικρό νησί των Δωδεκανήσων τίθεται υπό την …προστασία των Γάλλων και ειδικότερα της αυτοκινητοβιομηχανίας Citroen που στην Ελλάδα εκπροσωπείται και αντιπροσωπεύεται από την οικογένεια Συγγελίδη!

Και υπό μία έννοια παρακολουθούμε μια Γαλλογερμανική σύγκρουση στην πράσινη ενέργεια, με επίκεντρο τα ελληνικά νησιά και ειδικότερα τα Δωδεκάνησα!

Το σχέδιο της ενεργειακής αναβάθμισης και της εισαγωγής πράσινης ενέργειας μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την διάθεση από την Citroen ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορές και θα εξυπηρετήσουν ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών του Κράτους.

Παράλληλα θα υπάρξει εγκατάσταση φόρτισης των ηλεκτρικών αυτών οχημάτων ούτως ώστε να δρομολογηθεί σταδιακά η πλήρης μετάβαση των μεταφορών από την συμβατική υπάρχουσα κατάσταση στα νέα ηλεκτρικά δεδομένα και την πράσινη ενέργεια.

Την επόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την Τετάρτη θα μεταβεί στην Χάλκη ο πρωθυπουργός μαζί με τη ηγεσία του ΥΠΕΝ, ενώ κατά πληροφορίες θα παρίσταται και ο πρόεδρος του ομίλου Citroen διεθνώς, που θα έρθει για το λόγο αυτό από την Γαλλία, συνοδευόμενος από την οικογένεια Συγγελίδη!

Συγγελίδης: Εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών Citroen στη Μεγαλόπολη