Την 1η Ιουνίου, η Μολδαβία πρόκειται να κλείσει τον εναέριο χώρο της, σε αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, για λόγους ασφαλείας, καθώς φιλοξενεί τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Η Μολδαβία αναμένει έως και 47 αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραστούν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC), η οποία συνενώνει τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 17 άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Προκειμένου να διασφαλίσουμε την αεροπορική προστασία, θα απαγορευθούν οι πτήσεις όλων των αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», τονίσθηκε στην επίσημη ενημέρωση.

Επιπλέον, επισημάνθηκε πως ο εναέριος χώρος της Μολδαβίας θα κλείσει καθ’ όλη την διάρκεια της 1ης Ιουνίου και θα ανοίξει ξανά στις 07:00 (τοπική ώρα) της 2ας Ιουνίου, όπως και ότι θα επιτρέπονται μονάχα οι πτήσεις επίσημων αεροσκαφών. Η απαγόρευση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα διαρκέσει περισσότερο, καθώς θα ισχύσει από την 31η Μαΐου.

Η Μολδαβία, η οποία βρίσκεται μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας, υφίσταται τους «κραδασμούς» από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον οποίο η Πρόεδρος της χώρας, Μάγια Σάντου, έχει καταδικάσει επανειλημμένα. Τμήματα πυραύλων που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν καταλήξει στο έδαφος της Μολδαβίας.

Διαβάστε ακόμη: