Η Μολδαβία δεν αντιμετωπίζει «άμεσο στρατιωτικό κίνδυνο», αλλά «έναν υβριδικό πόλεμο» που διεξάγει η Μόσχα, με σκοπό να ανατρέψει την φιλοευρωπαϊκή ηγεσία, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, σε συνέντευξη στο AFP.

«Αν και –αυτήν τη στιγμή– δεν υπάρχει» στρατιωτική απειλή, η Μολδαβία επηρεάζεται «από την παραπληροφόρηση και τις εντάσεις στην κοινωνία που προκαλεί η Ρωσία», υποστήριξε ο Ανατόλιε Νοσάτιι, αναφερόμενος σε «προβοκάτσιες» που οργανώνονται, προκειμένου να «σπείρουν» το χάος και «να αλλάξουν την πολιτική τάξη».

Πριν από μία ημέρα (12/03), η αστυνομία της Μολδαβίας ανακοίνωσε τη σύλληψη μελών δικτύου που θεωρείται ύποπτο ότι έχει οργανωθεί και κατευθύνεται από τη Ρωσία με στόχο την αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας, με την ευκαιρία νέας διαδήλωσης κατά της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης της –γειτονικής με την Ουκρανία– χώρας.

Την Παρασκευή (10/03), ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τη Μόσχα ότι επιδιώκει την αποδυνάμωση της κυβέρνησης της Μολδαβίας, με στόχο να εγκαταστήσει μία κυβέρνηση της αρεσκείας της.

Διαβάστε ακόμη: