Σήμερα (02/03), η Μόσχα κάλεσε τη Μολδαβία να σταματήσει «την αντιρωσική ρητορική της αντιπαράθεσης», αφού το κοινοβούλιο της χώρας υιοθέτησε ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλεται η ρωσική «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Για άλλη μία φορά, καλούμε τις μολδαβικές αρχές να θέσουν τέλος στην αντιρωσική ρητορική της αντιπαράθεσης, που είναι απολύτως αβάσιμη», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα, μέσω ανακοίνωσης, ενώ, υποστήριξε ότι έχουν πολλαπλασιασθεί «οι ψευδείς πληροφορίες περί ανύπαρκτων σχεδίων της Μόσχας να αποσταθεροποιήσει» τη Μολδαβία αλλά και οι προσπάθειες «να αυξηθεί τεχνητά η ένταση» στην Υπερδνειστερία, τη φιλορωσική περιοχή που έχει αποσχισθεί από τη Μολδαβία.

«Από την πλευρά μας, επιβεβαιώνουμε πως έχουμε τη βούληση να ενισχύσουμε σε ρεαλιστικές βάσεις την εποικοδομητική συνεργασία με το Κισινάου και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος της Υπερδνειστερίας», προσέθεσε.

Νωρίτερα, το κοινοβούλιο της Μολδαβίας υιοθέτησε ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εκφράζεται η στήριξη του Κισινάου στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία της γειτονικής της χώρας.

Η Μολδαβία, μία χώρα 2.6 εκατομμυρίων κατοίκων, υποψήφια από τα τέλη Ιουνίου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απειλείται στρατιωτικά από τη Ρωσία με την παρουσία Ρώσων στρατιωτών στο έδαφός της, στην περιοχή της Υπερδνειστερίας. Πρόσφατα, η Μάγια Σάντου κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από τη διακίνηση όπλων, αγαθών, την εμπορίας ανθρώπων και ότι χρηματοδοτεί αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμη: