Είναι η ταινία που ονειρεύεται κάθε λάτρης της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έχει όλα όσα θα ζήλευε κάθε blockbuster του Χόλιγουντ: παραγωγή από τον διάσημο θρύλο του «Top Gun», Τζέρι Μπουκχάιμερ για την Apple Originals, εκτελεστική παραγωγή από τον πρωταθλητή οδηγό Λούις Χάμιλτον και πρωταγωνιστές τον Μπραντ Πιτ και τον ανερχόμενο Βρετανο-νιγηριανό σταρ Ντέιμσον Ίντρις.

Κάπου εδώ τελειώνει το όνειρο και αρχίζει η πραγματικότητα, καθώς τα επίσημα γυρίσματα του «Apex» ξεκίνησαν στις 9 Ιουλίου, στην εμβληματική βρετανική πίστα του Σίλβερστοουν, με τον σκηνοθέτη Τζόζεφ Κοσίνσκι να ενορχηστρώνει την κινηματογραφική δράση την ίδια ώρα που το πραγματικό Grand Prix βρισκόταν σε εξέλιξη.

Προφανώς, κάπου ανάμεσα στην τρέλα των δοκιμαστικών των ομάδων και το χάος των καταταρκτήριων γύρων, ο Μπραντ Πιτ κατάφερε να ολοκληρώσει μια διαδρομή με το μονοθέσιο της παραγωγής στην απαιτητική πίστα του Northampton, που χτίστηκε μόλις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε μια αποστρατευμένη βάση της Βασιλικής Αεροπορίας Β’ Παγκόσμιου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Μπραντ Πιτ και ο συμπρωταγωνιστής του, Ντέιμσον Ίντρις, στο εναρκτήριο line-up του βρετανικού Grand Prix. Στο φόντο διακρίνεται ο Μαξ Φερστάπεν

Μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του Ντέιμσον Ίντρις στάθηκαν μάλιστα και δίπλα στους πραγματικούς οδηγούς στο εναρκτήριο line-up του βρετανικού Grand Prix , συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου οδηγού της F1 και τελικού νικητή στις 9 Ιουλίου, Μαξ Φερστάπεν της Red Bull.

Οι παρατηρητικοί θα διακρίνουν στις φωτογραφίες τους δύο ηθοποιούς να φορούν τις πυρίμαχες φόρμες της ομάδας της Mercedes. Καθόλου τυχαίο το γεγονός, καθώς πρόκειται για τις στολές της ομάδας για την οποία οδηγεί στην πραγματική ζωή ο συμπαραγωγός της ταινίας, Λούις Χάμιλτον.

Να σημειωθεί, δε, ότι σε ένα μάλλον εντυπωσιακό μείγμα πραγματικότητας και σεναριακής απόδοσης, ο εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας σημείωσε μια πολύ δύσκολη τρίτη θέση στις 9 Ιουλίου, έξι και κάτι δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Φερστάπεν και τρία δευτερόλεπτα πίσω από την έκπληξη του Σαββατοκύριακου, Λάντο Νόρις, της MacLaren Mercedes.

Το θέμα είναι ότι οι Μπρουκχάιμερ, Κοσίνσκι, Πιτ, Χάμιλτον και οποιοσδήποτε άλλος σχετίζεται με την ταινία, μπροστά ή πίσω από τις κάμερες, έχουν θέσει ψηλά τον πήχη όσον αφορά στα γυρίσματα της ταινίας, καθώς θα λαμβάνουν μέρος κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των πραγματικών αγώνων του πρωταθλήματος, με ό,τι δυσκολία αυτό συνεπάγεται.