Tην ώρα που στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ μαίνονται οι εσωκομματικές μάχες για την ηγεσία σε κόμματα που έχουν σταθερά αποδοκιμαστεί από την κοινωνία, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει ως έχουσα την πρωτοβουλία των κινήσεων σε πολιτικό επίπεδο.

Από την μία βλέπουμε στο ΠΑΣΟΚ μια κόντρα διαδοχής που θα παράξει μηδενικό αποτέλεσμα.

Ο Χάρης Δούκας χρησιμοποιεί το δήμο πολιτικά και οικονομικά για να επωφεληθεί και να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συνάπτει συμβάσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποσπώντας τους την στήριξή τους.

Την ίδια ώρα, με πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ανοίξει την βάση των υποστηρικτών του.

Το ίδιο προσπάθησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος παλαιότερα με τη ΝΔ, όμως, δεν τα κατάφερε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει δυνατός σε εσωκομματικό επίπεδο και δύσκολα θα χάσει παρά το γεγονός ότι πλέον τα στελέχη του κόμματος δεν τον στηρίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ το ξεχνάμε για κάποιους μήνες τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024, δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση, βρίσκεται πλέον σε μία τεράστια εσωκομματική σύρραξη που μπορεί να μετατραπεί σε προάγγελο διασπάσεων.

Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπαση πλέον βρίσκεται κοντά. Ο υπόγειος πόλεμος Τσίπρα-Κασσελάκη, κατ’ άλλους Τσίπρα-Παππά, μαίνεται ανεξέλεγκτα.

Ο Ιούλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας καθώς έρχονται 2 συνεδριάσεις φωτιά, αυτή της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.

Εκεί θα δούμε την πρώτη πράξη της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απενεργοποιημένος για καιρό και ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει.

Ο μόνος πόλος που κάνει σοβαρή και σταθερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο δεξιός πόλος ο οποίος συγκεντρώνεται αυτή τη στιγμή γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η σκληρή κριτική που γίνεται αυτή τη στιγμή στη ΝΔ είναι ότι ο Μητσοτάκης ακούει περισσότερο τους «μουσαφίρηδες» στον τρόπο διακυβέρνησης και όχι τους εκπροσώπους της γαλάζιας βάσης.

Η οποία στις εκλογές έδειξε τις διαθέσεις της. Κάποιοι πήγαν στα άλλα δεξιά κόμματα, όπως η Ελληνική Λύση, άλλοι επέλεξαν την Αφροδίτη Λατινοπούλου και άλλοι αποφάσισαν να απέχουν στέλνοντας ένα σοβαρό μήνυμα στο Μαξίμου.

Αυτό το μήνυμα καλείται να μεταφράσει σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο ο Αντώνης Σαμαράς βάζοντας στην εξίσωση και όσα γίνονται στην Ευρώπη.

Όπου, βλέπουμε μέχρι τώρα μία δεξιά στροφή σε όλες τις μεγάλες χώρες, μία άνετη επικράτηση της Λεπέν στην Γαλλία και ένα κύμα συμπαράστασης στην πατριωτική δεξιά που θα λάβει πολύ σοβαρές θέσεις πλέον στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ουσιαστικά, αυτό που έπαθε ο Μακρόν στην Γαλλία εχθές (και που θα διευρυνθεί την επόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο) θα το πάθει και ο κεντρογενής Μητσοτάκης.

Η ΝΔ ήδη από το 41% πήγε στο 28% και οδεύει σε μεγαλύτερη σμίκρυνση εάν δεν πάρει τα μηνύματα σοβαρά.

Διαβάστε ακόμη