Θα μπορούσε να το ονομάσει κανείς και «μίνι ανταρσία» αυτό που έγινε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα, τέσσερα στελέχη της «Ομπρέλας» έλαβαν τον λόγο και έκαναν λόγο για «αρχηγικό κόμμα» και για έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε θέμα για τη διαφοροποίηση του Νίκου Φίλη και του Θοδωρή Δρίτσα στην Βουλή για το Ελληνικό, επιμένοντας πως το πολιτικό κέντρο που υπάρχει (και στο οποίο συμμετέχει σύσσωμο το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) αποτελεί αποφασιστικό όργανο.

Αμέσως μετά οι Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας έλαβαν τον λόγο, αφήνοντας αιχμές για την εσωκομματική λειτουργία και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, ζητώντας για τέτοια σοβαρά θέματα όπως το Ελληνικό να συζητούνται σε επίπεδο Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου και να λαμβάνονται οι αποφάσεις!

Στο Πολιτικό Συμβούλιο, πάντως, υπήρξε και πυρ ομαδόν κατά του Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα τουλάχιστον στελέχη (Νίκος Μπίστης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης και Πέτρος Λάμπρου) ζήτησαν να υπάρξει στο κείμενο συμπερασμάτων που θα δημοσιοποιηθεί έμμεση πλην όμως σαφής καταδίκη του Παύλου Πολάκη.

Η πρότασή τους δεν έγινε δεκτή, στο όργανο ωστόσο υπήρχε σαφή καταδίκη του Σφακιανού!

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.