Οι μετοχές των περισσότερων εταιρειών του Ομίλου Adani συνέχισαν να καταγράφουν απότομες απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρία, καθώς η εταιρεία προσπάθησε να αντικρούσει την έκθεση της εταιρείας ανοιχτών πωλήσεων (short seller) Hindenburg, η οποία κατηγόρησε τον όμιλο για χειραγώγηση μετοχών και «σχέδιο λογιστικής απάτης».

Η Adan Enterprises αντιστάθμισε ορισμένα από τα προηγούμενα κέρδη της και έκλεισε 4,76% υψηλότερα στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Αυτή η άνοδος, εν μέσω ξεπουλήματος για τις περισσότερες άλλες θυγατρικές της Adani, ήρθε μετά τη δημοσίευση μιας μακροσκελούς απάντησης περισσότερων από 400 σελίδων στην έκθεση του Hindenburg μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Είπε ότι θα ασκήσει τα δικαιώματά της να «επιδιώξει ένδικα μέσα» για την προστασία των επενδυτών της «ενώπιον όλων των αρμόδιων αρχών».

Η τιμή της μετοχής της Adani Enterprises παραμένει πάνω από 25% χαμηλότερη από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Μια δευτερεύουσα πώληση μετοχών αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία επισκιάστηκε από την καταστροφή που εξαφάνισε συνολικά 48 δισεκατομμύρια δολάρια από το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας.

Εκτός της 5άδας των πλουσιότερων του πλανήτη ο ιδρυτής Gautam Adani

Ο ιδρυτής Gautam Adani, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία και κάποτε δεύτερος μόνο μετά τον Elon Musk, έπεσε από την πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων στον κόσμο έως την έβδομη θέση του Bloomberg’s Billionaire Index.

Η καθαρή περιουσία του μειώθηκε 27,9 δισεκατομμύρια δολάρια από έτος μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το δείκτη. Κορυφώθηκε στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, πριν πέσει στα 92,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας.

Παρά τα μικρά κέρδη που παρατηρήθηκαν στην Adani Enterprises, άλλες θυγατρικές του Ομίλου Adani συνέχισαν να βυθίζονται.

Adani Total Gas και Adani Green Energy και οι δύο μειώθηκαν κατά το ημερήσιο όριο του 20%, η Adani Transmission υποχώρησε περισσότερο από 15% και η Adani Power
έχασε 5%.

Η Adani Ports and Special Economic Zone διέγραψε προηγούμενα κέρδη και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σχεδόν σταθερά. Εν τω μεταξύ ο δείκτης India’s Nifty 50 διαπραγματεύτηκε 0,25% υψηλότερα τη Δευτέρα και έμεινε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Οκτωβρίου 2022.

Διαβάστε ακόμη: