Ράλι καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατά των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα, το αργό τύπου μπρεντ ενισχύεται 4% και διαπραγματεύεται στα 80,47 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι αγορές προσπαθούν να εκτιμήσουν την πιθανότητα μιας ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Το αμερικανικό αργό WTI σημειώνει άλμα 4% στα 74,94 δολ. το βαρέλι.

Στο μεταξύ, ανησυχία επικρατεί στην παγκόσμια κοινότητα μετά τα πυραυλικά πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ και Βρετανίας εναντίον θέσεων και εγκαταστάσεων των Χούθι, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε και με άλλα χτυπήματα. Από την πλευρά τους, οι Χούθι διαμηνύουν πως θα υπάρξουν συνέπειες στις δύο χώρες.

Οι επιθέσεις έπληξαν αεροδρόμια και άλλες εγκαταστάσεις σε πόλεις υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι, ειδικά στην πρωτεύουσα Σανάα, στην Χοντάιντα, λιμάνι στρατηγικής σημασίας, στη Σαάντα και στην Τάιζ, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους αντάρτες, και αξιωματούχους του κινήματος.

Διαβάστε ακόμη: