Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στις κατηγορίες για ίσες αποστάσεις, δήλωσε ότι «Θα συγκρουόμαστε με ό,τι αξιακά δεν μας ταιριάζει δεν έχω και δεν έχουμε στο κόμμα μας επιλεκτικές ευαισθησίες», μιλώντας στον ρ/δ ΣΚΑΪ 100.3.

Ερωτηθείς για το αν του δημιουργεί «άγχος» η ραγδαία δημοσκοπική άνοδος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε «είμαι πολύ αισιόδοξος για την παράταξη μας και είμαι αισιόδοξος, γιατί ευνοεί το πολιτικό περιβάλλον. Χρειάζεται πολλή δουλειά από εμάς, καθημερινή δουλειά, τεκμηρίωση, προτάσεις. Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται μια φωνή ρεαλισμού, αλλά είναι πολύ λογικό όταν ένα κόμμα πηγαίνει καλά, οι πολιτικοί του αντίπαλοι συγκρούονται πολλαπλασιάζοντας τις επιθέσεις σε αυτό. Οπότε αυτό είναι ένα δείγμα ότι η προσπάθεια μας πιάνει τόπο. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Απαντώντας στις κατηγορίες περί ίσων αποστάσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι «Θα συγκρουόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ σε ό,τι αξιακά μας κάνει διαφορετικούς, γιατί είμαστε διαφορετικοί. Δεν θα δείτε τραμπούκους στο κόμμα μας, που να έχουν συμπεριφορές όπως του κ. Πολάκη, τον οποίο έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές, αλλά δεν θα δείτε και στο κόμμα μας αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές, όπως αυτές στελεχών της ΝΔ. Και θέλω να είμαι ακριβής πάνω σ’αυτό. Ο κ. Πουλάκης διεκόπη τη Δευτέρα το βράδυ, διότι μιλούσε εκτός θέματος. Την άλλη μέρα το πρωί, στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, ο αρμόδιος υπουργός μιλούσε αρκετά λεπτά εκτός θέματος, για τη Novartis, εναντίον του ΠΑΣΟΚ, για εμένα, για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον διέκοψε κανείς; Εδώ πρέπει να μπούνε κανόνες. Διότι οι πολίτες έχουν μια μεγάλη αν θέλετε αίσθηση κρίσης εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, διότι επικρατούν συμπεριφορές που υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο. Από εμάς αυτές τις συμπεριφορές δεν θα τις δείτε».

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε «καταλαβαίνω το άγχος του κ. Μητσοτάκη που βλέπει την αυτοδυναμία να του κουνάει το μαντήλι. Αλλά το να θέλει αυτός και διάφοροι μιντιακοί του βραχίονες να μας φορτώσουν τον Πολάκη, πάει πολύ.Τον έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές και μάλιστα όταν είχε μια αήθη συμπεριφορά απέναντι στον πρόεδρο της Βουλής τον κ. Κωνσταντινόπουλο, δεν είδα τη ΝΔ να λέει τίποτα. Το κόμμα μας έκανε ολόκληρη καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, ενάντια στις φιλοσοφίες του κ. Πολάκη. Άρα εμείς έχουμε σταθερά, αξιακά χαρακτηριστικά τα οποία δεν μπαίνουν στο ζύγι. Αλλά επειδή μου λέτε για ίσες αποστάσεις, να σας μιλήσω για χθες.

Εγώ είδα χθες ίσες αποστάσεις από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Καραμανλή. Δεν είδα να λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος για την περιπέτεια που έζησε η χώρα με αυτή τη διακυβέρνηση και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αυτό δεν έχει συζητηθεί στον δημόσιο διάλογο. Είδαμε δύο υπουργούς της ΝΔ, έναν σημερινό και έναν προηγούμενο, να μιλούν για εκείνη την περίοδο, ουσιαστικά προσβάλλοντας και τη μνήμη των θυμάτων αυτής της απίστευτης τραγωδίας που έγινε στην Ηλεία. Δεν είδαμε κανείς, ούτε από ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, ούτε από ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης να μιλά γι’αυτή την περίοδο. Άρα ίσες αποστάσεις είδαμε χθες από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της κυβέρνησης Καραμανλή, που έχουμε δει πολλές φορές. Δεν ακουμπά κανείς αυτή την περίοδο που οδήγησε σε χρεωκοπία την Ελλάδα και στα μνημόνια. Όλοι προσπαθούν να έχουν μια απόσταση για τους δικούς τους λόγους, εμείς δεν είχαμε, έτσι;».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσπαθεί να βγάλει από τον προβολέα την επικαιρότητα. Την προηγούμενη εβδομάδα τι έκανε; Και την βοήθησε και ο κ. Τσίπρας σε αυτό, την βοήθησε πάρα πολύ ο κ. Τσίπρας. Δύο μέρες η Αθήνα και όλη η Ελλάδα πέρασε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια με την κακοκαιρία, φάνηκε γυμνό το κράτος να αντιμετωπίσει και δεν μιλάμε μόνο για την Αττική Οδό, αλλά για κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας. Εκείνη τη μέρα αν κάποιος πάθαινε κάτι, κινδύνευε η ζωή του γιατί δεν μπορούσε να πάει το ΕΚΑΒ σπίτι του.

Αντί να συζητήσουμε πώς η χώρα θα αποκτήσει ανθεκτικότητα, το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, το χειμώνα με την κακοκαιρία, πήγαμε στον Φουρθιώτη σε αυτά που λέτε, τα οποία τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές, αλλά δεν είδα κάποιο κόμμα να λέει ότι θα φτιάξει πολιτική προστασία στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να μη γίνει αυτό που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Γιατί; Διότι πολύ απλά ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πρόγραμμα και ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποφεύγει αυτές τις δύσκολες συζητήσεις, πώς; Εργαλειοποιώντας πράγματα τα  οποία για μένα είναι τοξικά. Το κάνουν και οι δύο πάρα πολύ συγκροτημένα. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή την λογική, απέχουμε από αυτή τη λογική.»

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης βάζει το δίλλημα λαϊκισμός ή λογική, για να τα πούμε τα πράγματα απλά και ο κ. Τσίπρας, Δημοκρατική παράταξη ή δεξιά. Η απάντηση είναι,ούτε δημοκρατική παράταξη, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συμπεριφορές αυτές που έχουν τα στελέχη του και με τον ακραίο λαικισμό που πολιτεύεται, ούτε το μέτωπο της λογικής εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, διότι πολλές από τις πολιτικές τους επιλογές, ανήκουν στη σφαίρα του παράλογου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι ψευτοδιλλήματα, κ. Τσίμα. Εμείς μένουμε σταθερά. Σοσιαλδημοκρατία, σεβασμός στους θεσμούς, ανταγωνιστική παραγωγική βάση, ισχυρό κοινωνικό κράτος. Αυτοί είναι οι πυλώνες. Και εξωτερική πολιτική ευθύνης και πατριωτισμού. Αυτοί είναι οι κεντρικοί άξονες, που θα πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, τα επόμενα χρόνια και είμαι σίγουρος,ότι σε αυτούς τους άξονες, θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Διότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη για ένα τέτοιο κόμμα, έναντι αυτών που προσφέρονται σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ».