Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα,  απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι τηρεί ίσες αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν». ξεκαθάρισε ο κ. Ανδρουλάκης: «Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα, δεν έχουμε επιλεκτικές ευαισθησίες». Πρόσθεσε ακόμα ότι το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ταχύτατα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και είναι λογικό όταν αυτό ενισχύεται ενώ οι κύριοι πολιτικοί μας αντίπαλοι χάνουν δυνάμεις.

Επίσης τονίζει πως «απέναντι στις τοξικές και άγονες συγκρούσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλουμε τη θετική μας πολιτική πρόταση. Επιμένουμε στη δική μας αυτόνομη πορεία και την προοδευτική μας ταυτότητα» και διαβεβαιώνει: «Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες και τις θέσεις μας. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ευθύνης και της δημιουργικής αντιπολίτευσης. Με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Για αξιοπρέπεια στη ζωή του πολίτη. Η πολιτική επιστρέφει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ η κοινωνία δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες μικρές ή μεγάλες κρίσεις τις οποίες η κυβέρνηση συνεχώς αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει, όπως πρόσφατα με την κακοκαιρία και παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων αξιόπιστη εναλλακτική, γιατί κινείται ευκαιριακά, χωρίς σχέδιο.

«Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον, η παράταξή μας κάνει τα πρώτα βήματα της νέας εποχής. Με λόγο αξιόπιστο, λόγο προγραμματικό, που αγκαλιάζει τις αγωνίες του ελληνικού λαού για καλύτερες μέρες», επισημαίνει και σημειώνει ότι «σε όλη την Ευρώπη, οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφουν δυναμικά για να προσφέρουν λύσεις για τις ανισότητες τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ισχυρό κοινωνικό κράτος».