search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει «λαϊκισμό» ό,τι τον συμφέρει

«Βολές» του Νίκου Ανδρουλάκη κατά του πρωθυπουργού, μετά το πέρας της επίσκεψης του στη Βαρβάκειο Αγορά.

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει «λαϊκισμό» ό,τι τον συμφέρει

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης τη Βαρβάκειο Αγορά.

Συζήτησε με εμπόρους και καταναλωτές, ενώ επέμεινε στην ανάγκη υιοθέτησης μόνιμων μέτρων, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για την προστασία του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών από τις πληθωριστικές πιέσεις.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει “λαϊκισμό” ό,τι τον συμφέρει. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες κατήγγειλε την επιδοματική πολιτική και σήμερα την υιοθετεί. Βαφτίζει “λαϊκισμό” τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όταν την έχουν υιοθετήσει ως κεντρική πολιτική για την απάντηση στην οικονομική κρίση οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης. Εμείς θεωρούμε ότι χρειάζονται σταθερές πολιτικές μείωσης των ανισοτήτων κι ενίσχυσης του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών. Και όχι πελατειακές πολιτικές, που είναι επιλογές με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε χθεσινή του δήλωση, ανάφερε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με τις επιδοτήσεις της κρατά τις τιμές χαμηλά όταν ουσιαστικά χρηματοδοτεί τα υπερκέρδη των παρόχων και των παραγωγών. Αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες επενδύσεις στο δίκτυο για να είναι δυνατή η ενίσχυση των ΑΠΕ και μοιράζει τον περιορισμένο χώρο στους λίγους και ημέτερους.

Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές, που θα ανακουφίζουν τους πιο ευάλωτους από τις συνέπειες της κρίσης και όχι επιλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των λίγων.

Από την αρχή παρουσιάσαμε μία συνεκτική δέσμη μέτρων:

– Κλιμακωτό πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος

– Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά

– Μείωση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλη τη διάρκεια της κρίσης

– Αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Διαβάστε ακόμη: