Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, τόνισε την ανάγκη να διερευνηθούν οι ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της προανακριτικής επιτροπής που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί για μία ακόμη φορά συγκάλυψη εκμεταλλευόμενη την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Όπως είπε «αν η σύμβαση 717 είχε υλοποιηθεί στην ώρα της αυτοί οι άνθρωποι σήμερα θα ζούσαν. Δεν θα είχαν βυθιστεί 57 οικογένειες στο πένθος».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην περίφημη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη σύμφωνα με την οποία κανείς δεν ενδιαφέρεται για την διερεύνηση της τραγωδίας λέγοντας πρέπει «να είναι σίγουροι αυτοί που ξεστόμισαν αυτή την αθλιότητα» πώς κάθε πολίτης ενδιαφέρεται γιατί σκέπτεται πως κάποιος δικός του άνθρωπος θα μπορούσε να είναι στο μοιραίο τρένο. Κάνοντας λόγο για απόψεις «περιφρονητικές για το ήθος του ελληνικού λαού»ζητώντας από τη Ν.Δ  «να αφήσετε τις δημοσκοπήσεις στην άκρη ως άλλοθι και να κουνάτε το δάχτυλο» για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνθηκε προς την κυβέρνηση για την σύμβαση 717 τονίζοντας ότι «δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν ξέρατε και ότι δεν γνωρίζατε γιατί με εμπιστευτικό έγγραφο της η Εθνικής Αρχή Διαφάνειες όχι μόνον εντόπιζε τις καθυστερήσεις αλλά έδειχνε ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι». Προκάλεσε μάλιστα τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή να απαντήσει στο τι τον οδήγησε «να καταχωνιάσει το έγγραφο που έδειχνε τα πρόσωπα που ήταν υπεύθυνα για την καθυστέρηση».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για πρόθεση συγκάλυψης.

Ανάφερε χαρακτηριστικά: «Είστε έτοιμοι με τον οποιονδήποτε για να πετύχετε την συγκάλυψη. Συνεργαστήκατε με τον Βελόπουλο και τώρα είστε έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε το λάθος που έκανε το ΚΚΕ (σ.σ την κατάθεση εξεταστικής) για να πετύχετε πάλι την συγκάλυψη».

Επιπλέον, παρέθεσε αποσπάσματα από την πρόταση του ΚΚΕ που αναφέρεται στις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απευθύνθηκε προς την Ν.Δ λέγοντας ότι «γίνανε …αντιευρωπαϊστές ξαφνικά για να προστατέψουν τα γαλάζια τέκνα και τον Κώστα Καραμανλή»!

Διαβάστε ακόμη: