Ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί περιοδεία στη Σητεία, ενώ, επισκέφθηκε και τη Μονή Τοπλού. «Το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ έχει στόχο για τη φορολογική του πολιτική, να μειώσει το “βάρος” στη μεσαία τάξη, τον εργαζόμενο και τον φτωχότερο Έλληνα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που ισχυρίζεται ότι μείωσε τους συντελεστές, πρέπει να πει όλη την αλήθεια. Πέντε δισεκατομμύρια παραπάνω έμμεσους φόρους –ΦΠΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης– έχει εισπράξει, τα τελευταία δύο χρόνια», σημείωσε αρχικά, μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τη «φτωχοποίηση και την πίεση της μεσαίας τάξης», όπως τόνισε, επισημαίνοντας ότι «αυτή αποδίδει, κ. Μητσοτάκη και όχι, το δίκαιο φορολογικό σύστημα, που απλώς δεν έχετε. Το δικό σας, το οποίο δίδει πάρα πολλά στους ολιγάρχες και πολύ λιγότερα απ’ όσα αξίζει, στη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους Έλληνες. Γι’ αυτό, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για ένα δίκαιο φορολογικό.

Αυτό, θα έχει ως προτεραιότητα, να υπάρχει διαφορά μεταξύ του συντελεστή φορολόγησης μίας οικογένειας με δύο παιδιά και μίας χωρίς παιδιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό. Δεύτερον, σε ό,τι αφορά τη μισθωτή εργασία, να υποχωρήσει ο φόρος μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να έχουμε λιγότερη “μαύρη” εργασία και καλύτερους μισθούς για τους Έλληνες πολίτες».

Ακόμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις γονικές παροχές, σημειώνοντας ότι το όριο που προτείνει, είναι 800.000€ –400.000€ ανά γονέα– ενώ, εν όψει της 25ης Ιουνίου τόνισε ότι «όλοι έχουμε χρέος να πούμε την απόλυτη αλήθεια, χωρίς κρυφές ατζέντες και φόβο. Διότι αυτά που λέμε, θα είναι και η πυξίδα του μέλλοντος της χώρας».

Ολοκληρώνοντας, υποστήριξε ότι «θεωρώ πως το μοντέλο ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας δεν επενδύει στην εξωστρέφεια, αλλά στον αφελληνισμό μέσω του real estate. Γι’ αυτό, ζητώ από κάθε πολίτη, κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, για φορολογική δικαιοσύνη και δίκαια ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες».

Διαβάστε ακόμη: