Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ μίλησε με σκληρά λόγια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρόβλεψε ότι δημιούργησε δημοσιονομικό πρόβλημα που θα φανεί στη συνέχεια και κάλεσε το σύνολο των πολιτικών σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ για τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας, της φορολογικής πολιτικής και της ανάπτυξης. Για τους μερισματούχους ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Ουδέποτε δήλωσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κάτι για φόρο στα κέρδη -και δεν αναφέρεται επίσης κάτι τέτοιο στο πρόγραμμά μας. Θεωρούμε ότι ο φόρος στα μερίσματα πρέπει να είναι 5%, όπως είναι σήμερα ως τις πρώτες 50.000. Από τις 50.000 έως τις 100.000 10% και πάνω από τις 100.000 15%», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης: «Ή θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση. Ή θα έχουμε άδικη φορολόγηση και ανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Εγώ υπηρετώ το πρώτο, λέω συγκεκριμένα πράγματα. Γιατί ο κ. Σκέρτσος λέει φορομπηχτική πολιτική; Στις 70.000 μέρισμα, μιλάμε για τους πολύ λίγους Έλληνες, για ελάχιστους. Αυτή είναι η αγωνία του κ. Μητσοτάκη, οι 2.000 πιο πλούσιοι Έλληνες εις βάρος της μεσαίας τάξης. Ξέρετε ποια είναι η διαφορά του φόρου της σημερινής κυβέρνησης από αυτό που λέω εγώ; 1.000 ευρώ».

Όσον αφορά στις γονικές παροχές επανέλαβε ότι θέση του ΠΑΣΟΚ είναι να ισχύει το αφορολόγητο μέχρι 400 χιλιάδες για κάθε γονέα και όχι για τους πλούσιους που κληροδοτούν στα παιδιά τους περιουσία 4,8 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης των υπερκερδών των παραγωγών και προμηθευτών ενέργειας, όπως και των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τιμωρητική διάθεση για το επιχειρείν αλλά χρειάζεται δίκαιη φορολόγηση προς όφελος των πολλών. Επέμεινε στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και στην ανάγκη φορολογικών κινήτρων για τα νέα ζευγάρια.

Όσον αφορά στον πήχη των εκλογών, παρέπεμψε στον στόχο του για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε για αξιόπιστη αντιπολίτευση- αντίβαρο στην αυτοδυναμία Μητσοτάκη