Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση «Ελλάκτωρ- Μότορ Όιλ – Μπακοκαυμενάκηδες» έρχονται να επιβεβαιώσουν απόλυτα τις μεγάλες αποκαλύψεις της Axianews και του Radar.gr που σε ανύποπτη χρονική στιγμή, όταν κανείς πλην των εμπλεκομένων και ενδιαφερομένων δεν ήξερε τίποτα, και μάλιστα με βλακώδη θρασύτητα άνθρωποι των ΜΜΕ διέψευδαν τις αποκαλυπτικές πληροφορίες μας, εμείς δημοσιοποιήσαμε με απόλυτη ακρίβεια όλες τις πτυχές μιας τεράστιας συμφωνίας, που βρισκόταν τότε σε εξέλιξη και που σήμερα έρχεται να ανατρέψει τον επιχειρηματικό χάρτη!!!

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για τη «συμφωνία της χρονιάς», το μεγαλύτερο deal των τελευταίων χρόνων, που ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ και ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ!!!

Όπως και την επίσης τεράστια συμφωνία που επίκειται, μεταξύ ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και Macquarie, που ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ και ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ και πάλι έσπευσαν όλοι οι …άσχετοι – μακριά νυχτωμένοι- να μας διαψεύσουν!

Και αυτή είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ φίλοι αναγνώστες: Η πληροφόρηση! Έγκυρη και ακριβής! Σε αυτήν επενδύσαμε, αυτή μας κράτησε όταν όλοι δίπλα μας στον χώρο της έντυπης οικονομικής δημοσιογραφίας κατέρρευσαν και έκλεισαν, αυτή, η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ μας σε ΒΑΘΟΣ, μας καθοδηγεί και αναδεικνύει την ώρα τούτη το Radar.gr ως το πιο έγκυρο, αποκαλυπτικό και παρεμβατικό οικονομικοπολιτικό ηλεκτρονικό Μέσο, η επισκεψιμότητα του οποίου καθημερινά εκτινάσσεται…

Και δικαίως τρέμουν αυτοί που είχαν μάθει αλλιώς (οι ετερόφωτοι με τις πλάτες των άλλων), να κάνουν παιχνίδι μέσα από νταραβέρια, υπόγειες διαδρομές, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη …

Επί του προκειμένου τώρα η κατάσταση έχει ως εξής:

1. Η Μότορ Όιλ της πανίσχυρης οικογένειας Βαρδινογιάννη αγοράζει το 30,1% των «εφοπλιστών» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) που κατέχουν στον Ελλάκτωρα στην τιμή των 1,74 ευρώ ανά μετοχή! Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Τρίπολης (που έχασε στην έδρα της τα «σίγουρα» παιχνίδια με τις πολύ πιο αδύναμες ομάδες του Ιωνικού και της Λαμίας!!!) είχαν αποκτήσει τις μετοχές του Ελλάκτωρα με Μέσο Όρο περίπου 1,22 ευρώ και πουλάνε 52 λεπτά ακριβότερα ανά μετοχή καταγράφοντας τεράστιες υπεραξίες, σε ένα ντηλ που το έπαιξαν σκληρά μέχρι το τέλος (για να είμαστε δίκαιοι) και το οποίο τους βγήκε!

2. Η Μότορ Όιλ, μετά από σχετική απόφαση η οποία θα εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων, θα αποκτήσει το 75% των μετοχών του Άνεμου, της πρώτης στην Ελλάδα ενεργειακής εταιρίας στον χώρο των ΑΠΕ, μετά την Τέρνα Ενεργειακή, στην οποία με 25% θα συμμετάσχει ο Ολλανδός Χόλτερμαν!

3. Η Μότορ Όιλ επίσης μετά από έγκριση της ΓΣ της Ελλάκτωρ θα αποκτήσει το 50% της εταιρείας ανακύκλωσης (σκουπίδια) ΗΛΕΚΤΩΡ στην οποία θα συμμετάσχει αντίστοιχα με 50% ο Χόλτερμαν!

4. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, απαλλαγμένη από το βαρίδι των Μπακοκαυμενάκηδων, με τα κεφάλαια που θα καταβάλουν Βαρδινογιάννηδες και Χόλτερμαν για Άνεμο και Ηλέκτωρα, θα αποπληρώσουν το ομόλογο των 650 εκατ. ευρώ, χαράσσοντας μια νέα ημέρα για τον Όμιλο!

5. Μετά την συνολική αυτή συμφωνία, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα επικεντρωθεί σε δύο τομείς:
Α. Τις Παραχωρήσεις, όπου με την μετοχική συμμετοχή Βαρδινογιάννη καθίσταται ένας πολύ ισχυρός κεφαλαιακά παίκτης που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού!
Β. Τον χώρο του Real Estate όπου θα αναδειχθεί ο ρόλος της Reds και θα αξιοποιηθεί ο εφοπλιστής Διαμαντίδης που ως γνωστόν ενασχολείται ενεργά με τα ακίνητα και κατέχει τεράστια ρευστότητα!

6. Η συνολική αυτή συμφωνία έρχεται να αναδείξει την Μότορ Όιλ ως κυρίαρχη δύναμη στον χώρο της Ενέργειας και των Πετρελαίων, που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία καθώς την ώρα τούτη καθίσταται η πιο πλήρης και σύγχρονη ενεργειακά επιχείρηση κατέχοντας από τον Άνεμο μέχρι εταιρία παραγωγής ενέργειας, διυλιστήρια, υδρογόνο και LFG!

7. Όλα τούτα, όσα συμβαίνουν τη στιγμή αυτή και ραγδαία εξελίσσονται, είναι προφανές, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ανατρέπουν τον υφιστάμενο επιχειρηματικό χάρτη και δρομολογούν νέα δεδομένα!

8. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η υλοποίηση του εν λόγω deal στις τιμές που πραγματοποιείται, δικαιολογεί και με το παραπάνω την επικείμενη συμφωνία Macquarie- Τέρνα Ενεργειακή στα 22,7-22,8 ευρώ ανά μετοχή και καθιστά πρόδηλο γιατί οι Αυστραλοί λυσσάξαν να αγοράσουν την ενεργειακή εταιρία του Γ. Περιστέρη!