Χαμόγελα αλλά και ανησυχίες είναι τα πρώτα αισθήματα των επιτελικών στελεχών μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κατάσταση είναι η εξής:

Στην Κεντροαριστερά τα πράγματα είναι πολύ βατά για την ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαλυμένος και κανένας δεν θέλει να πάει για αρχηγός σε ένα κόμμα που θα υποστεί τραγικές ήττες και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε τώρα για να μην χρεωθεί και τις επερχόμενες ήττες αφήνοντας τον επόμενο να πάρει τον μουντζούρη.

Όμως, το έχουν καταλάβει κάποιοι, γι’ αυτό και δεν διατίθενται να πάρουν το κόμμα και να είναι υπό ομηρεία από τους προεδρικούς.

Γιατί πρωτοκλασσάτοι αποστρέφονται την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ;

Έτσι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφυγε το θέμα διαδοχή ενώ και η Έφη Αχτσιόγλου, πλέον, είναι αρκετά φειδωλή.

Ο Άγγελος Χαρίτσης, ένα σοβαρό στέλεχος που αν και ανήκει στους «53», έχει φίλους και στα προεδρικά στελέχη, διστάζει, επίσης.

Η περίπτωση του Διονύση Τεμπονέρα βρίσκει αρκετούς να είναι θετικοί ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποτελεί μία προσωρινή λύση που θα προχωρήσει το κόμμα μέσα στις εκλογικές διαδικασίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί και κυρίως το επόμενο διάστημα μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβρη, δεν θα μπορεί να εκτελέσει με αποτελεσματικότητα τις υποχρεώσεις του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Γι’ αυτό και ζητάνε εσωκομματικές εκλογές ή τώρα ή μετά τις εκλογές και όχι τον Σεπτέμβρη…

ΣΥΡΙΖΑ: «Ελλάδα 2027 – Επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους»

Το ΠΑΣΟΚ περιμένει… τους πασοκογενείς με ανοικτές αγκάλες

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ μαστίζεται από μία εσωστρέφεια της τελευταίας στιγμής σχετικά με την περίπτωση του Χάρη Καστανίδη που πλέον έχει ανοίξει μέτωπο με τον Νίκο Ανδρουλάκη επειδή τον έβγαλαν από την Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ περιμένει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και καραδοκεί.

Τι περιμένει; Να βγει στον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου και να αρχίσει η επιστροφή των πασοκογενών του ΣΥΡΙΖΑ προς τη «μαμα-παράταξη».

Είναι αλήθεια ότι οι πασοκογενείς είχαν βρεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω διορατικότητας Τσίπρα αλλά η Έφη που είναι παιδί των 53 και των πιο αριστερών τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους πολυθέλει.

Πασοκογενής από τους πιο χαρακτηριστικούς έχει πει σε συνομιλητές του ότι «αν βγει η Έφη, εγώ την έχω κάνει»… Πόσοι λέτε να ακολουθήσουν;

Επίσης, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου περιμένει στη γωνία τον Α. Τσίπρα για να αρπάξει ότι μπορεί από τα μελλοντικά ορφανά του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ και Σκέρτσου: Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ … οικονομικής κοροϊδίας

 

Δεν είναι μία εύκολη κατάσταση για τα δεξιά της ΝΔ

Και αν η κατάσταση στα αριστερά της ΝΔ είναι μια απλή καλοκαιρινή ιστορία, τα πράγματα στα δεξιά του δεν είναι και η πιο εύκολη κατάσταση.

Τα εθνικά κόμματα στη βουλή αθροίζουν 13-14%, ουσιαστικά θα μπορούσαν να ήταν και η αξιωματική αντιπολίτευση όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η δεξιά ατζέντα θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα με το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα και φυσικά –να μην ξεχνιόμαστε- τα περιστατικά στο Παρίσι όπου μετανάστες-αναρχικοί σπέρνουν τον πανικό στη γαλλική πρωτεύουσα φουντώνοντας εθνικά κόμματα όπως αυτό της Λεπέν και του Ζεμούρ.

Οι νομικές παρεμβάσεις που έρχονται

Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την έκρηξη των ακραίων, αρχίζει και απεργάζεται συνολικό νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές.

Σίγουρες διατάξεις είναι η αύξηση του ορίου εισόδου στην Βουλή στο 5%, η λίστα υποψηφίων στις ευρωεκλογές και υπάρχει και πρόβλεψη ώστε να έχουμε ελάχιστο αριθμό υποψηφίων σε όλες τις περιφέρειες. Γιατί αυτή η διάταξη;

Σπαρτιάτες: To κόμμα - φάντασμα, το «νενικήκαμεν» του Κασιδιάρη και ο Άρειος Πάγος

Το κόλπο που έκαναν οι Σπαρτιάτες

Η περίπτωση των Σπαρτιατών είναι χαρακτηριστική και μπορεί να προκαλέσει έναν έξτρα πονοκέφαλο για την κυβέρνηση.

Οι Σπαρτιάτες επίτηδες έβαλαν 1 υποψήφιο σε πολλές περιφέρειες, δηλαδή χωρίς αναπληρωματικό.

Εάν κάποιος εκλεγέντας από τους Σπαρτιάτες παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα, θα πρέπει να γίνουν εκλογές με όλα τα κόμματα στην περιφέρεια αυτή για να έχουμε νέο βουλευτή.

Αυτό αυτομάτως δημιουργεί απόσπαση της προσοχής στο κυβερνητικό έργο και πολιτική ανωμαλία.

Και το χειρότερο είναι αυτό: Εάν αποφυλακιστούν στελέχη της Χρυσής Αυγής θα μπορούν σε κάποια από τις περιοχές αυτές να τεθούν υποψήφιοι στις εκλογές και έτσι να εκλεγούν βουλευτές…

Από το πουθενά, δηλαδή ο Ηλίας Κασιδιάρης εφόσον εκτίσει τη ποινή του θα μπορεί να γίνει βουλευτής…

Θα τα λύσει όλα η συνταγματική αναθεώρηση

Όλα τα παραπάνω χρήζουν υψηλού ρίσκου παρέμβαση και όπως λένε στην κυβέρνηση όλα θα λυθούν με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης…

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει σε αύξηση του ορίου εισόδου στο 5% για τα κόμματα και αυτομάτως να μειώσει ή να κόψει και εντελώς κόμματα όπως η Ελληνική Λύση, η ΝΙΚΗ ή οι Σπαρτιάτες.

Κάποιο από αυτά δεν θα μπει, μπορεί και όλα… Το θετικό είναι ότι για πρώτη φορά θα σπεύσει να τη ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές…

Διαβάστε περισσότερα