Οι “Σπαρτιάτες” δεν αρκούνται στην είσοδό τους στη Βουλή, αλλά αναβιώνουν τις πρακτικές της “Χρυσής Αυγής” με παρουσία στο δρόμο καθώς μέλη τους στην Κρήτη θα επιχειρήσουν να σταματήσουν σήμερα πορεία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που οργανώνεται στα Χανιά.

Παρών στην αντισυγκέντρωση για “τα από τα ανώμαλα αίσχη των λοατκιστών” θα είναι και ο Γέροντας Σάββας Λαυριώτης από το Άγιο Όρος -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, ενώ θα πραγματοποιηθεί «sunset κουήρ πάρτι» στην παραλία του Παλιού Ξενία.

Η είδηση σε συνδυασμό με την παρουσία Χρυσαυγίτων στη Θεσσαλονίκη, όπου “σφράγισαν έκθεση Σκοπιανού” θα πρέπει να σημάνει συναγερμό καθώς τα νεοναζιστικά κυκλώματα που φάνηκε να έχουν εξαφανισθεί μετά την σύλληψη της ηγεσίας της ‘Χρυσής Αυγής” αναδιοργανώνονται με παρουσία μέσα κι έξω από την Βουλή.

Η πρακτική αυτή για μάχες στους δρόμους σε ένα αγώνα για την κατάληψη της πόλης με Τάγματα Εφόδου -κατά τα χιτλερικά πρότυπα- άρχισε από τον “λαϊκό επαναστατικό σύνδεσμο ‘Χρυσή Αυγή” πριν από χρόνια και κατέληξε μετά από πογκρόμ κατά μεταναστών στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Φαίνεται πως οι “Σπαρτιάτες” που δηλώνουν ότι έχουν εκατοντάδες μέλη -παρότι δεν έχουν ως τώρα καν γραφεία- κληρονομούν υπό την καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές ένα μηχανισμό που είχε παραλύσει και αριθμούσε χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα με στρατιωτική δομή, όπλα και στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Τα γραφεία της “Χρυσής Αυγής” έκλεισαν, τα τατουάζ με τις σβάστικες σβήστηκαν, αλλά ο στρατός παρέμεινε υπό διάλυση καθώς η ηγεσία της οργάνωσης αλληλοσπαράχτηκε πριν περάσει στον έλεγχο του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο νέος ηγέτης ωστόσο έχει τον μηχανισμό να περάσει μέσα σε λίγες μέρες από τα social media το μήνυμα να ψηφίσουν οι οπαδοί του μια άγνωστη οργάνωση που ο επικεφαλής της είχε κατέβει στις εκλογές με την Ένωση Κεντρώων στην Βοιωτία και πήρε μόλις τριανταπέντε ψήφους.

Η δυναμική εμφάνιση της οργάνωσης με την πρακτική της αντισυγκέντρωσης στην Κρήτη κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι μια πρόβα για την ανασύσταση του μηχανισμού της “Χρυσής Αυγής” υπό τον άλλοτε “ταγματάρχη” της με πρακτικές μαχών στο δρόμο που οργάνωνε άλλοτε ο Νίκος Μιχαλολιάκος ως “στρατηγός” -διοικητής μιας νεοναζιστικής οργάνωσης με στρατιωτική δομή, στρατιώτες και πυρηνάρχες

Η πρόβα στην Κρήτη είναι μια προσπάθεια του Ηλία Κασιδιάρη να οργανώσει μαζί με την είσοδο στη Βουλή των “Σπαρτιατών” τον στρατό της “Χρυσής Αυγής” σε τοπικές οργανώσεις και το ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρει.

Το εκλογικό αποτέλεσμα πάντως έδειξε ότι υπάρχουν ακόμα χιλιάδες υποστηρικτές που Κασιδιάρη που, αν πριν δεν ήξεραν, τώρα ξέρουν.

Διαβάστε περισσότερα