Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, προσπάθησε να «μαζέψει» σήμερα τις χθεσινές του δηλώσεις περί «προσυνεννόησης» μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στο OPEN, αρνήθηκε πως προϋπήρχε συνεννόηση των κομμάτων για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, αναφέροντας πως το ΠΑΣΟΚ έβγαλε σχετική ανακοίνωση όταν έγιναν οι επικοινωνίες του Νίκου Ανδρουλάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ (για την πρόταση δυσπιστίας). Κατά την γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από την ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και έρχονταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει 4 κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων», ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς.

«Δεν υπήρξε προσυνεννόηση», λέει τώρα ο Παππάς

«Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο. Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;», είπε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στο στούντιο τόνισε με τη σειρά του πως «προφανώς δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση. Είναι προφανές πως το ΠΑΣΟΚ δεν ζυμώνεται».

Διαβάστε ακόμη: