Τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα οικονομικά αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου, τις προβλέψεις για τη συνέχεια του χρόνου καθώς και το στρατηγικό πλάνο το οποίο εμπεριέχει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναμένει η αγορά σήμερα Δευτέρα από την διοίκηση της Alpha bank που κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βρισκόταν σε εγρήγορση και προέβη σε συνεχείς συνεδριάσεις!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στις συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας και των δύο συντονιστών της έκδοσης, την Goldman Sachs και την JP Morgan έπεσε στο τραπέζι το σενάριο η αύξηση κεφαλαίου να είναι τελικά κάτω των 800 εκατ. ευρώ που αρχικά είχε ανακοινωθεί, καθώς θεωρείται ότι αφενός η τράπεζα δεν χρειαζόταν τόσα κεφάλαια αφετέρου η μεγάλη έκδοση θα δημιουργούσε ζητήματα με την τιμή της μετοχής που έτσι θα προστατευθεί και θα αντιδράσει στο Χρηματιστήριο.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι έχει διασφαλιστεί στην αύξηση κεφαλαίου η παρουσία πολύ σοβαρών επενδυτών πέραν των υφιστάμενων μετόχων που θα συμμετάσχουν.

Alpha bank: Μπαίνουν Άραβες και «χοντρά πορτοφόλια« που δεν μπήκαν στην Τρ. Πειραιώς!
Ασφαλείς κύκλοι τονίζουν ότι στην αύξηση της Alpha έχουν ήδη εκδηλώσει, σε συζητήσεις τους με τις δύο κορυφαίες τράπεζες – συντονιστές της έκδοσης, ενδιαφέρον συμμετοχής δύο πολύ μεγάλα αραβικά funds, από Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Επιπροσθέτως έγκυρες πηγές επιμένουν ότι στην αύξηση θα μπουν πολύ «χοντρά πορτοφόλια» που δεν είχαν καταφέρει να συμμετάσχουν στην αύξηση της Τρ. Πειραιώς!

Τέλος, τόσο στην Alpha όσο και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπάρχουν υποψίες και υπόνοιες για κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό παιχνίδι εις βάρος της μετοχής της Alpha!

Υπάρχουν καταγγελίες για άγριο σορτάρισμα με αφορμή την αύξηση, γεγονός που καθιστά υπόχρεη την Επ. Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές προκειμένου να εντοπίσει τις τυχόν ανοιχτές πωλήσεις μετοχών της Alpha κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα από Τετάρτη έως και Παρασκευή δηλαδή!