Είναι γνωστό τοις πάσι πέριξ της χρηματιστηριακής αγοράς ότι το Radar.gr άνοιξε, πρώτο και μόνο, σε ανύποπτη χρονική στιγμή το ζήτημα επικείμενης αύξησης κεφαλαίου ύψους 1 δις. ευρώ τουλάχιστον, από συστημική τράπεζα!

Και επιμείναμε σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα ότι σε μεγάλη τράπεζα θα ακολουθήσουν τον επιτυχημένο δρόμο της Τρ. Πειραιώς!

Και μάλιστα τονίσαμε μετ ‘ επιτάσεως ότι η συστημική τράπεζα που θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 1 δις. ευρώ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την Goldman Sachs η οποία και θα είναι ο συντονιστής της ιλιγγιώδους έκδοσης μέσω της οποίας η τράπεζα θα καταστεί η πιο εύρωστη κεφαλαιακά συστημική τράπεζα της χώρας και θα πρωταγωνιστήσει στο μεγάλο στοίχημα της διάχυσης του Ταμείου Ανάκαμψης!

Επί του προκειμένου τώρα, στις 27 Μαΐου η Alpha bank θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα και ταυτοχρόνως φημολογείται ότι θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις, όπως η συνεργασία της με την Goldman Sachs για παράδειγμα!

Και η συνεργασία αυτή στο μυαλό των ισχυρών της αγοράς θα ηχήσει ως προαναγγελία αύξησης κεφαλαίου μαμούθ, με όρους που δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων ούτε διασαφηνίζεται εάν θα αφορά νέους ή παλαιούς μετόχους.

Εκείνο που με βεβαιότητα μπορεί να πει κανείς είναι πως η Alpha bank επί ημερών Ψάλτη άλλαξε εικόνα, άλλαξε φυσιογνωμία, εξυγιαίνεται, εκμοντερνίζεται, πετάει από πάνω της βαρίδια και αγκυλώσεις χρόνων, κόβει τον γόρδιο δεσμό των κόκκινων δανείων, καθίσταται πρωτοπόρα και επεκτατική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (πχ Ρουμανία) ενώ πολύ σύντομα θα διαθέτει την κεφαλαιακή επάρκεια που απαιτείται προκειμένου ο ρόλος της στο τραπεζικό σύστημα να είναι πρωταγωνιστικός, για να μην πω κυρίαρχος…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.