Η ξαφνική παραίτηση του CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Χέρμπερτ Ντις, προκάλεσε έκπληξη στον επενδυτικό κόσμο. Ο όμιλος γνωστοποίησε πως θα αποχωρήσει από τη θέση του, την 1η Σεπτεμβρίου.

Διάδοχός του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο θα είναι ο νυν CEO της Porsche, Όλιβερ Μπλούμε, ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του και στο «τιμόνι» της Porsche, ενώ επιχειρησιακός Διευθυντής της VW θα αναλάβει ο τωρινός CFO, Άρνο Άντλιτς.

Η ξαφνική αποχώρηση του κ. Ντις έρχεται την ώρα που η VW βρίσκεται σε «πόλεμο» με τα εργατικά συνδικάτα και τους μετόχους για την αλλαγή στην στρατηγική και τις περικοπές κόστους και σίγουρα, θα προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές.

H Volkswagen βρίσκεται στη διαδικασία εισαγωγής της ακριβότερης μπράντας, της Porsche, στο χρηματιστήριο (IPO), ενώ προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για τις επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση και τα προγράμματα.

Ο 63άχρονος Ντις προσελήφθη στην VW από την BMW, το 2015. Αποτελεί έναν εκ των πλέον ένθερμων υποστηρικτών της ηλεκτροκίνησης, ανάμεσα στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες· είχε συμβόλαιο για να παραμείνει CEO της VW, έως το 2025.

Ο Όλιβερ Μπλούμε ξεκίνησε ως μαθητευόμενος στην Audi, στη συνέχεια εξελίχθηκε στη Seat και τη VW και τελικώς, έγινε επικεφαλής παραγωγής της Porsche, το 2013.