Κανένας περιορισμός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για τη νέα BMW M3 Touring. Πράγματι, η πιο πρακτική Μ3 που έχει δημιουργήσει η βαυαρική εταιρία δεν βάζει όρια σε χώρους, επιδόσεις και οδηγική απόλαυση. Για πρώτη φορά, λοιπόν, με station wagon αμάξωμα, η BMW M3 κοιτάζει απειλητικά πλέον στα «μάτια» αντιπάλους, όπως το Audi RS4 Avant και η Mercedes – AMG C63 Estate.

Πριν καν πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της η νέα BMW M3 Touring είχε προσθέσει ήδη έναν άθλο στο βιογραφικό της. Κατέκτησε τον τίτλο του ταχύτερου stationwagon μοντέλου παραγωγής μέσα στη θρυλική πίστα του Nurburgring, σημειώνοντας χρόνο μόλις 7 λεπτά και 35.060 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, κατάφερε να αρπάξει το «στέμμα» που κρατούσε από το 2017 η Mercedes-AMG E 63 Estate, καθώς ήταν ταχύτερη κατά περίπου 10 δευτερόλεπτα!

Σχεδιαστικά τώρα, διακρίνεται με την προσθήκη του πίσω όγκου και την εκτεταμένη γραμμή της οροφής. Παρατηρήστε τις διπλές εξατμίσεις που περιέχονται μέσα στον πίσω τονισμένο διαχύτη, την αεροτομή οροφής, τις μαύρες ζάντες 19 και 20 ιντσών που ντύνονται ελαστικά υψηλών επιδόσεων, τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων που προαιρετικά μπορούν να σφίγγουν κεραμικούς δίσκους, τα μεγάλα «νεφρά» της BMW στη μάσκα και το αεροδυναμικό σχήμα των πλευρικών καθρεπτών.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν αλλαγές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες M3, εκτός από τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.510 λίτρα. O ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών το σύστημα πολυμέσων με οθόνη 14,9 ιντσών συστεγάζονται σε ένα ενιαίο λεπτό και κυρτό πάνελ.

Με δεδομένο ότι η νέα M3 Touring βασίζεται στη M3 Competition είναι λογικό κάτω από το εμπρός καπό της να βρίσκεται ο θηριώδης twin-turbo εξακύλινδρος κινητήρας των 3.0 λίτρων, ο οποίος παράγει 510 ίππους και 650 Nm ροπής. Συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και με το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης M xDrive. Ο πίνακας των επιδόσεων αναγράφει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 3,6 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 280 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή της νέας M3 Touring θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, ενώ στη Γερμανία τα βιβλία των παραγγελιών της θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.