Ο πυροβολισμός στο «Rust» από τον Άλεκ Μπάλντουιν στην κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς εξακολουθεί να στοιχειώνει τον ηθοποιό, με την υπόθεση να παραμένει ακόμη ανοιχτή.

Με απόφαση της εισαγγελέα της πρώτης δικαστικής περιφέρειας του Νέου Μεξικού και της ειδικής εισαγγελέας του «Rust» ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες με γραπτή δήλωση σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Οι ποινές

Μπάλντουιν και Γκουτιέρεζ αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών στην περίπτωση που καταδικαστούν.

Ακόμη, ο Ντέιβ Χολς, ο βοηθός σκηνοθέτη, δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της εξ αμελείας χρήσης θανατηφόρου όπλου.

«Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους τρεις ανθρώπους είχε κάνει τη δουλειά του, η Χαλίνα Χάτσινς θα ήταν σήμερα ζωντανή. Είναι τόσο απλό» ανέφερε η ειδική εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ένα μοτίβο εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια στα γυρίσματα της ταινίας ‘Rust’. Στο Νέο Μεξικό δεν υπάρχει χώρος για κινηματογραφικά πλατό που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη δέσμευση της πολιτείας μας για την ασφάλεια των όπλων και τη δημόσια ασφάλεια».

Οι εισαγγελείς δεν έχουν καταθέσει επίσημα τις κατηγορίες, αλλά κατά τα ξένα ΜΜΕ θα το κάνουν άμεσα.

Ο μοιραίος πυροβολισμός

Το όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» υπό άγνωστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η διευθύντρια φωτογραφίας του φιλμ και να τραυματιστεί ο σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το τρομερό περιστατικό, ο 63χρονος σταρ γύριζε μια σκηνή για την ταινία (της οποίας είναι και συμπαραγωγός) στο Ράντσο Μπονάνζα Κρικ, κοντά στην πόλη Σάντα Φε του Νέου Μεξικό, όταν ένα όπλο που βρισκόταν στο σετ ως σκηνικό αντικείμενο εκπυρσοκρότησε, γύρω στις 13.50 την Πέμπτη (τοπική ώρα). Η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε, ενώ τραύματα υπέστη και ο 48χρονος Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτης του γουέστερν.

Tα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία του «Rust»

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχόλησαν τις αρχές από την πρώτη στιγμή ήταν: Πώς ένα όπλο που περιείχε ένα θανατηφόρο βλήμα, βρέθηκε στα χέρια του πρωταγωνιστή; Και, μάλιστα, παρά τις επίμονες διαβεβαιώσεις ότι είχαν διενεργηθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Σημειωτέον, πριν ο ηθοποιός πατήσει τη σκανδάλη, έστρεψε το βλέμμα του για ακόμα μία φορά προς τον υπευθυνο τεχνικό, ο οποίος του είπε «cold gun». Αυτός είναι ο κινηματογραφικός όρος που υποδηλώνει ότι το όπλο είναι ασφαλές.

Διαβάστε ακόμη: