Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», ο σύζυγός της, Ματ σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή του.

Σε συνέντευξή του με τη Hoda Kotb, μίλησε για πρώτη φορά για τον χαμό της αγαπημένης του συζύγου από το όπλο που κρατούσε στα χέρια του ο Άλεκ Μπάλντουιν για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας.

Ο ηθοποιός δεν γνώριζε ότι το όπλο φέρει πραγματικές σφαίρες μέσα, καθώς η παραγωγή υποστήριζε πως έχει ελέγξει όλα τα όπλα προηγουμένως και έχει εξασφαλίσει την ασφάλεια όλων.

Μάλιστα, αυτή τη θέση υποστήριξε και σε πρόσφατη συνέντευξη που είχε δώσει στο ABC News.

«Κάποιος είναι σίγουρα υπεύθυνος για αυτό που συνέβη και δεν μπορώ να πω ποιος είναι αυτός, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι εγώ», είχε πει χαρακτηριστικά.

Όταν ο σύζυγος της αδικοχαμένης κινηματογραφίστριας άκουσε τον ηθοποιό να αποποιείται κάθε ευθύνη, όμως ένιωσε οργή, όπως εξηγεί.

«Ένιωσα τόσο εκνευρισμένος. Τεράστια οργή. Δεν μπορούσα να τον βλέπω να μιλάει δημόσια για τον θάνατό της με τόσο λεπτομερή τρόπο και να μη δέχεται καμία ευθύνη, αφού είχε μόλις περιγράψει πώς την σκότωσε», ακούγεται να λέει ο άνδρας σε απόσπασμα που κυκλοφόρησε από τη συνέντευξη που θα προβληθεί απόψε, 24 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια, συμπληρώνει: «Η ασφάλεια του όπλου δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα στο σετ. Υπήρχε μία σειρά από προδιαγραφές της βιομηχανίας που δεν είχαν ληφθεί υπόψιν και υπήρχαν πολλοί υπεύθυνοι για αυτό».