Φορώντας μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες η ακτιβίστρια Χάνα Μπορν Τέιλορ έβγαλε τα ρούχα της και με ομοιώματα πτηνών να καλύπτουν τα επίμαχα σημεία του σώματός της, εθεάθη να περπατά στους δρόμους του Λονδίνου έχοντας στο πλευρό της τον πρώην υπουργό Ζακ Γκόλντσμιθ.

Πολλοί άρχισαν να διερωτώνται τι κάνει ο πρώην υπουργός των Τories με την καλλίπυγη «γυμνή» ακτιβίστρια παρακολουθώντας το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στα social media.

Ο συντηρητικός βουλευτής Ζακ Γκόλντμιθ και η ακτιβίστρια Τέιλορ έκλεψαν τα βλέμματα όλων όσοι τους έβλεπαν να περπατούν σε δρόμο ης βρετανικής πρωτεύουσας υπό το φως της ημέρας.

Με την κίνησή τους αυτή, ήθελαν να επιδείξουν την σπουδαιότητα της διάσωσης απειλούμενων με εξαφάνιση πουλιών.

«Τέιλορ και Γκόλντσμιθ μετέβησαν συνοδεία καμερών στο Ουέστμινστερ προκειμένου να απευθύνουν έκκληση σε μέλη της κυβέρνησης ώστε να καταστήσει υποχρεωτική την τοποθέτηση σε νέες κατοικίες ειδικών κούφιων τούβλων που θα χρησιμεύουν ως φωλιές για πετροχελίδονα – αποδημητικά πτηνά, που περιλαμβάνονται στην «κόκκινη λίστα» καθώς ο πληθυσμός τους μειώνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια στη γηραιά αλβιώνα», γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα, η «γυμνή» ακτιβίστρια, φόρεσε ένα παλτό προτού διαβεί το κατώφλι του Ουέσμινστερ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Βρετανικής Ορνιθολογικής Ένωσης, μόνον 45.000 ζεύγη πετροχελίδονων έχουν απομείνει στη Βρετανία με τον πληθυσμό τους να βαίνει μειούμενος.

«Τα σπίτια μας είναι σπίτια τους και χωρίς αυτά τα τούβλα δεν θα υπάρχει μόνιμο ασφαλές περιβάλλον για τις φωλιές τους οπουδήποτε στη χώρα. Θεώρησα αναγκαία αυτή την τολμηρή κίνηση για να υπενθυμίσω στην κυβέρνηση ότι απειλείται η ίδια η επιβίωση αυτών των αγαπημένων πτηνών», δήλωσε η Βρετανίδα ακτιβίστρια και πρόσθεσε:

«Το μόνο που χρειάζεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να περιλάβει στους οικοδομικούς κανονισμούς την υποχρεωτική τοποθέτηση των αξίας μόλις 30 λιρών τούβλων για τα πετροχελίδονα. Πρόκειται για μία απλή πρόταση. Τα τούβλα αυτά είναι βιώσιμα, δεν απαιτούν συντήρηση και μπορούν να τοποθετηθούν πολύ απλά κατά την ανέγερση μιας νέας κατοικίας. Τα σύγχρονα σπίτια δεν είναι φιλόξενα για ζώα, ειδικά για πτηνά που φωλιάζουν όπως τα πετροχελίδονα, λόγος για τον οποία συρρικνώνεται ο πληθυσμός τους σε βαθμό που να περιληφθούν στη λίστα με τα απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Τον Ιούνιο του 2023, ο Ζακ Γκόλντσμιθ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κυβέρνηση Σούνακ αφήνοντας κενή τη θέση του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιος για το Κλίμα και το Περιβάλλον.

Ο Συντηρητικός Γκόλντσμιθ επέκρινε τότε δριμύτατα τον πρωθυπουργό της Βρετανίας για αδιαφορία στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι η κυβέρνηση είναι εχθρική προς το περιβάλλον, αλλά ότι εσείς, ο πρωθυπουργός μας, είσαστε απλώς αδιάφορος», είχε τονίσει το συντηρητικό μέλος της Βουλής των Λόρδων.

Διαβάστε ακόμη: