search

ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ: Η Ελλάδα σαμποτάρει τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η Αθήνα επιχειρεί να παρουσιάσει τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ως θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ

Ακάρ: Η Ελλάδα σαμποτάρει τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Ο Χουλουσί Ακάρ επανήλθε σήμερα στις προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, πιστός στην τακτική της Τουρκίας να κάνει το άσπρο – μαύρο, όσον αφορά τις σχέσεις της με τη χώρα μας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που «προσπαθεί να αποτρέψει και να σαμποτάρει τις διαβουλεύσεις και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Άγκυρα».

«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν θέλει να γίνουν αυτές οι συνομιλίες, αλλά προσπαθεί επίσης να τις αποτρέψει και τις σαμποτάρει» είπε ο Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο TCG Anadolu, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας.

«Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι στοχεύουν να “κουκουλώσουν” τοπικά προβλήματα αυξάνοντας συνεχώς και συνειδητά τις εντάσεις με την Τουρκία» πρόσθεσε σημείωσε ο Ακάρ, λέγοντας ότι η Άγκυρα είναι «επιφυλακτική».

Τόνισε ότι η Αθήνα επιχειρεί να παρουσιάσει τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ως «θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ».

«Όλοι πλέον γνωρίζουν τα κόλπα τους (της Ελλάδας). Θεωρούμε και περιμένουμε από όλους να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: