search

ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ: «Είναι μάταιος ο κόπος της Ελλάδας με τα εξοπλιστικά προγράμματα»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε εκ νέου ο πλούτος στο Αιγαίο «να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο

Ακάρ: «Είναι μάταιος ο κόπος της Ελλάδας με τα εξοπλιστικά προγράμματα»

Ο Χουλουσί Ακάρ πήρε σήμερα τη σκυτάλη των προκλήσεων προς τη χώρα μας. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας με σημερινές δηλώσεις του αρχικά υποστήριξε ότι «η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου», αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρέπει «να πάρουν αέρα τα μυαλά της Ελλάδας και να μη βασίζεται σε τρίτες χώρες»!

«Καλούμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τις πολιτικές και τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση, αλλά η έκκλησή μας για διάλογο δεν είναι αδυναμία, θα προστατέψουμε το δίκιο μας» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δε θα δεχθεί τετελεσμένα.

«Είναι μάταιος ο κόπος της Ελλάδας με τα εξοπλιστικά προγράμματα» ισχυρίστηκε για μια ακόμα φορά. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε εκ νέου ο πλούτος στο Αιγαίο «να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο».

Η Τουρκία ανεβάζει με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της στα άκρα το επίπεδο της έντασης με την Ελλάδα, καθώς η Άγκυρα ζητά την άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Η απόφαση ελήφθη στο τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι το «δεξί χέρι» του Ερντογάν, ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν έχει ζητήσει μέχρι και την απόσυρση της… ΕΛΑΣ από τα νησιά στο πλαίσιο της απαίτησης της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση!

Διαβάστε ακόμη: