Νέες απειλές  κατά της Ελλάδας για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Καλίν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber δήλωσε: «Ήμασταν πάντα υπέρ του διαλόγου και των καλών σχέσεων. Ήταν η ελληνική πλευρά που οδήγησε σε αποτυχία τις διαπραγματεύσεις. Η επικοινωνία με δανεική δύναμη είναι στρατηγικό λάθος.

Η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά είναι αντίθετη με τις συνθήκες. Προειδοποιούμε την Ελλάδα, εάν το κάνετε αυτό, θα υπάρξουν συνέπειες. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποκτήσει την ισχύ από μόνη της. Μπορεί να το κάνει αυτό μόνο βασιζόμενη στο λόμπι είτε στην ΕΕ είτε στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Καλίν.

Τι είπε ο Καλίν στον Σάλιβαν

Επίσης, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά τη Δευτέρα με τον σύμβουλο ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν και αναφέρθηκε επίσης στην Ελλάδα.

Στις συζητήσεις του με τον Σάλιβαν, ο Καλίν διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει “να βάλει τέλος στις ενέργειες και τις προκλητικές δηλώσεις της που αγνοούν το διεθνές δίκαιο”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Διαβάστε ακόμη: