To ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ Μόσχας για τον Ίνγκασον είναι αληθινό και προχωρημένο κι ας διέψευσε ο Μάκης Γκαγκάτσης στα ρωσικά ΜΜΕ. Η στήλη το …τσέκαρε από τρεις διαφορετικές πλευρές. Έμαθα μάλιστα πως οι “σιδηροδρομικοί” της Μόσχας έφτασαν μέχρι τον… Ιβάν Σαββίδη στο Ροστόφ, για τον διεθνή Ισλανδό στόπερ!!

Η Λοκομοτίβ που το περασμένο καλοκαίρι έσκασε 3.000.000 στην ΑΕΚ για να αγοράσει τον Μιτάι (ο Αλβανός αριστερός μπακ μετράει μόλις 139′ σε 5 συμμετοχές του εκεί), από τον περασμένο Νοέμβριο τους άλλαξε όλους: προπονητές, αθλητικό και τεχνικό διευθυντή, τσιφ σκάουτ!

Κι αυτοί που πλέον τρέχουν την ομάδα της Μόσχας είναι Ρώσοι και κινούνται σε πιο… παραδοσιακά μεταγραφικά Κανάλια.

Τον Ίνγκασον , λοιπόν, που είχε έρθει στην Τούμπα από την Ροστόφ, τον ξέρουν πολύ καλά και έχει πολύ καλό όνομα στην ρωσική αγορά.

Το… πρόβλημα είναι πως μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ως το 2025 και έτσι μπήκε μέσα στους τρεις πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του ρόστερ, με καθαρές ετήσιες αποδοχές άνω του εκατομμυρίου (μαζί με τα μπόνους ξεπερνάει το 1.200.000 ευρώ)!


Πόσα πρόσφερε ή μέχρι πόσα μπορεί να φτάσει η Λοκομοτίβ Μόσχας για να κάνει δικό της τον Ίνγκι Ινγκασον; Ξεκίνησαν από τα 4 και είναι διατεθειμένοι να ανέβουν μέχρι τα 5.500.000 ευρώ. Θυμίζω πως η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του 40 φορές διεθνής Ισλανδού στόπερ είναι 5.000.000 ευρώ.

Πόσο εύκολο όμως, είναι να αποχωρήσει τον Γενάρη από την Τούμπα ο Ινγκασον; Ασφαλώς και η τελική απόφαση θα είναι του ιδιοκτήτη αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θέλει να χάσει τον αρχηγό του και ηγέτη της άμυνας των “ασπρόμαυρων”.

Ο Ρουμάνος κόουτς που είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ, έχει μεταφέρει την επιθυμία του σε Μπότο και Σαββίδη για την αναγκαιότητα της παρουσίας του “Ίνγκι” στην ομάδα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι (όχι μόνο οι αγωνιστικοί αλλά και της εξέλιξης κάποιων νεαρών μέσα από την ενδυνάμωση ενός ισχυρού γκρουπ).

Η εκτίμηση της στήλης είναι πως ο Ινγκασον τελικά θα μείνει στον ΠΑΟΚ, όσο… επίμονοι και δελεαστικοί γίνουν οι Μοσχοβίτες της Λοκομοτίβ.

Ο Ισλανδός στόπερ δεν μπορεί να αντικατασταθεί τώρα ενώ σίγουρα μια αποχωρησή του θα κάνει κακό στην εξελικτική πορεία του Κουλιεράκη που είναι άλλωστε το μεγάλο πρότζεκτ στον “δικέφαλο”!


Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει τις επόμενες ημέρες – όντως είναι πολύ κοντά – αριστερό μπακ.

Έναν… Ροντινέι (βάσει χαρακτηριστικών) για το αριστερό άκρο της άμυνας του. Κι αυτό ανεξάρτητα απο το αν θα πάει στην Μπολόνια ή θα μείνει στου Ρέντη ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ.

Η “μάχη” γίνεται μεταξύ του Ισπανού Λάτο της Βαλένθια και του Χιλιανού Σουαζό της Κόλο Κόλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης οι άνθρωποι των “ερυθρόλευκων” θεωρούν πως Σουαζό και Λάτο είναι δυο αριστεροί μπακ που έχουν πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά. Κοινώς είναι του ίδιου στυλ..

Ο Μίτσελ είναι αλήθεια πως θα προτιμούσε τον συμπατριώτη του, με τον οποίο άλλωστε έχει προσωπική επαφή.

Μάλιστα ο κόουτς του Ολυμπιακού φέρεται να μίλησε τηλεφωνικά με τον Λάτο το βράδυ της Παρασκευής, μετά το ματς της Βαλένθια με την Κάντιθ (ήταν ξανά στον πάγκο).

Προφανώς για να τον πιέσει/πείσει αλλά ο Λάτο παραμένει ακόμη αναποφάσιστος για το αν θα πρέπει να φύγει τώρα ή το καλοκαίρι από την Βαλένθια (που τελειώνει το συμβόλαιό του) αλλά κι αν θα πρέπει να έρθει Ελλάδα ή να μείνει στην Πριμέρα (έχει πρόταση κι από την Χετάφε).

Όσο, λοιπόν, ο Λάτο παραμένει διστακτικός, παρά το “ψηστήρι” του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός πηγαίνει ακόμη περισσότερο στον διεθνή Χιλιανό αρχηγό της Κόλο Κόλο που για πρώτη φορά – εφόσον υπάρξει deal done – θα παίξει στην Ευρώπη. Ο Σουαζό σαφώς προτιμάει τον Ολυμπιακό παρότι έχει προτάσεις από Τουρκία αλλά και Γαλλία…


Από τα … ωραία των μεταγραφικών περιόδων είναι οι διάφορες καραμπόλες.

Για παράδειγμα: ο Λάτο που είναι ο Νο 1 στόχος του Ολυμπιακού για την θέση του αριστερού μπακ, βρίσκεται και στην λίστα της Μπολόνια για την περίπτωση που δεν προχωρήσει στους “ροσομπλού” η απόκτηση του Ρέαμπτσουκ απο τους “ερυθρόλευκους”!

Ή ο Σουαζό που πλησιάζει στου Ρέντη, ενδιέφερε και την Μπεσικτάς, που ήθελε με τον Χιλιανό να αντικαταστήσει τον Μαζουακού, ο οποίος με την σειρά του πριν από περίπου ένα μήνα “έπαιζε” για τον Ολυμπιακό (του είχε τηλεφωνήσει και ο Μίτσελ).

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα ο Ολυμπιακός τον Γενάρη να πάρει τελικά δυο αριστερούς μπακ.

Δηλαδή τον Σουαζό ή τον Λάτο για βασικό και να φέρει δανεικό από την Νότιγχαμ τον Χάρι Τόφφολο.

Αυτό μπορεί να συμβεί εφόσον φύγει ο Ρέαμπτσουκ κι ενω για τον Λάιντνερ ψάχνουν να του βρουν ομάδα να πάει δανεικός, με πιθανότερους προορισμούς είτε στην Super League, είτε στην Αυστρία.


Το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό προφανώς απορρόφησε τα όσα ακολούθησαν την ήττα σοκ της ΑΕΚ στους “Ζωσιμάδες” απο τον ΠΑΣ. Σε ένα ματς που αντικειμενικά ο κόουτς Αλμέϊδα ήταν σε κακό βράδυ κι ενώ για τρίτη φορά μέσα στην σεζόν οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται πίσω στο σκορ και χάνουν το ματς (όλες μακριά απο την “Αγιά Σοφιά”, στην Ριζούπολη με Βόλο, στην “Λεωφόρο” με ΠΑΟ και στα Γιάννινα).

Ο Ματίας Αλμέϊδα μπορεί στον πάγκο του να μην… ξέφυγε αλλά στα αποδυτήρια των “Ζωσιμάδων”, μετά την λήξη, ήταν έξαλλος και για πρώτη φορά την… άκουσαν με αυτό τον τρόπο οι παίκτες του.

Για την ακρίβεια η ομιλία του Αργεντινού κόουτς κάπου…ξένισε αφού το ακροατήριό του δεν τον είχαν συνηθίσει έτσι και περισσότερο παρέπεμπε σε… παλαιομοδίτικά κλισέ!

” Ο πρόεδρος μου έχει κάνει πρόταση να μείνω στην ΑΕΚ για δέκα χρόνια και εμένα μου αρέσει πολύ εδώ και είμαι αποφασισμένος να πετύχω.

Οπότε όποιος από σας δεν του αρέσει αυτό που κάνουμε ή δεν θέλει να έρθει να μου το πει για να φύγει…”!

Ήταν κάποια απο τα λόγια του θυμωμένου Αλμεϊδα, με σαφές “μήνυμα”/καμπανάκι προς κάποιους παίκτες του και τις ευθύνες τους


Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν μεσοβδόμαδα – και στο περιθώριο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ – απεσταλμένοι της Αλ Ουάχντα για να κλείσουν την μεταγραφή του Ντανιέλ Μαντσίνι.

Ο σύλλογος από το Αμπού Ντάμπι είχε προσπαθήσει και τον περασμένο Σεπτέμβριο να αποκτήσει τον εξτρέμ του Άρη αλλά τότε χάλασε στο … παρά πέντε η δουλειά.

Η Αλ Ουάχντα τώρα επιστρέφει με τον Μαντσίνι και στην πιάτσα agents μιλάμε για ποσά κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ως transfer fee και αποδοχές 1.100.000 ετησίως στον παίκτη. Μάλιστα στην υπόθεση αυτή φέρεται να εμπλέκονται ούτε λίγο, ούτε πολύ έξι (6) Έλληνες και ξένοι ατζέντηδες!

Μια σημαντική λεπτομέρεια: η διαφοροποίηση της φθινοπωρινής πρότασης της Αλ Ουάχντα για τον Μαντσίνι με την τωρινή είναι ο… Μανόλο Χιμένεθ!

Ο Ισπανός πρώην προπονητής της ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στον πάγκο της ομάδας απο το Αμπού Ντάμπι και έχει ζητήσει επίμονα την απόκτηση του εξτρέμ απο τον Άρη.


ΥΓ1. Η Νάντ είναι η ομάδα που έχει δείξει το πιο έντονο ενδιαφέρον για τον Σισέ του Ολυμπιακού και θα κάνει κίνηση για την απόκτησή του.

Με τον Σενεγαλέζο στόπερ, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, να μην υπολογίζεται από τον Μίτσελ.


ΥΓ2. Μετά τον Παναθηναϊκό ο Μουντιαλικός Νοτιοκορεάτης εξτρέμ της Σεούλ, Σανγκ Χο Νά προτάθηκε και στον Ολυμπιακό!

Με τον Νοτιοκορεάτη ατζέντη του Να να αναμένεται την Δευτέρα στην Αθήνα για να τρέξει τις εξελίξεις!!

Διαβάστε ακόμη: