Τα δυο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Φενέρ στο “Καραϊσκάκης”, είναι αλήθεια πως τράβηξαν όπως οι… σκύλοι τις μέλισσες (ατάκα που έχω ακούσει από διεθνή σκάουτ, όταν μου εξηγούσε πως λειτουργεί/ενεργοποιείται η… πιάτσα τους όταν πέφτει σύρμα για κάποιο καλό ταλέντο), “επαγγελματίες” διαφόρων ξένων ομάδων που βασικά ήθελαν να σκανάρουν τον Αγκιμπού Καμαρά.

Για το νέα “ερυθρόλευκη” ποδοσφαιρική αποκάλυψη από την Γουινέα, για την οποία έβαλαν το χεράκι τους αρχικά ο Μοντεστό και στην συνέχεια ο Πέδρο Μαρτίνς, έτσι θα πάει η σεζόν μέχρι το καλοκαίρι.

Ο ντόρος για αυτόν θα συνεχιστεί, τουλάχιστον όσο παίζει και διακρίνεται, μαζί και τα ταξίδια στην Ελλάδα ξένων ομάδων για live scouting, θα εμπλουτίζεται/δυναμώνει επικοινωνιακά το προφίλ του, θα ανεβαίνει με άλματα και η χρηματιστηριακή του αξία…

Σίγουρα ο Αγκιμπού θα περάσει από το σκάουτινγκ ακόμη και των μεγάλων ευρωπαϊκών κλάμπ (ήδη έχουμε ενημερωθεί για Λίβερπουλ, Γιουβέντους,Μίλαν και… Ρεάλ Μαδρίτης!), θα γραφτούν πολλά και διάφορα ανά την Ευρώπη (ενδεχομένως και στην Αφρική) για “μνηστήρες” και …ποσά.

Και σίγουρα θα προλάβει, παρότι μόλις το καλοκαίρι αριβάρισε, να… κάνει και νέο συμβόλαιο στους Πρωταθλητές, με αναπροσαρμογή των τωρινών αποδοχών του.

Το απλησίαστο ρεκόρ του Ολυμπιακού, έχει δώσει παίκτες και στα 6 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός ως σοβαρό, ευρωπαϊκό selling club, διαθέτει και την τεχνογνωσία και τις απαιτούμενες γνωριμίες και τις απαραίτητες συνθήκες και το προφίλ, αλλά και την οικονομική ευρωστία για να “δουλεύει” τέτοια πρότζεκτ, φτιάχνοντας υπεραξίες.

Επίσης έχει την ομάδα και την συνεχή ευρωπαϊκή παρουσία σε όλη της διάρκεια μιας σεζόν, για να υποστηρίξει το (όποιο) προϊόν του. Μαζί με την …παρακαταθήκη που ήδη έχει δημιουργήσει στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό παζάρι με τις προηγούμενες υπερήφανες πωλήσεις.

Γιατί στην εποχή ηγεσίας Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός ελληνικός ποδοσφαιρικός οργανισμός που έχει δώσει/”εξάγει” παίκτες του στα κορυφαία 6 πρωταθλήματα της Ευρώπης: αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, ιταλική Σεριε Α, ισπανική Πριμέρα, γερμανική Μπουντεσλίγκα, γαλλικό Σαμπιονά και στην Πορτογαλία! Εντυπωσιακός απολογισμός και μοναδική/απλησίαστη επιτυχία για τα ελληνικά δεδομένα. Οπότε ας μην βιαζόμαστε (γενικά) με το… φαινόμενο Αγκιμπού Καμαρά.

Ελκυστικό “πακέτο” ο Σισέ για την… Δανοκρατούμενη Μπρέντφορντ. Τον είδαν με ΑΕΚ και Φενέρ…

Η Μπρέντφορντ είναι ένα κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ που όντως κάνει σκάουτινγκ και ψάχνεται σε αγορές όπως η ελληνική αλα… Νόργουιτς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πυκνά συχνά άνθρωπος της παρακολουθεί αγώνες ελληνικών ομάδων. Οπότε δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε από το ΟΑΚΑ, ούτε από το “Καραϊσκάκης”…

Βέβαια η νεοφώτιστη στην Πρέμιερ Λιγκ Μπρέντφορντ είναι λίγο ως πολύ… Δανοκρατούμενη. Με Δανό προπονητή (Τόμας Φράνκ) και Δανό αθλητικό διευθυντή – τσιφ σκάουτ (Ράσμους Άνκερσεν), είναι φυσιολογικό να προτιμάει την σκανδιναβική αγορά (στο ρόστερ της έχει μια ενδεκάδα παίκτες από Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία). Κοιτάει όμως, πλέον και στην… Ελλάδα.

Στην ελληνική πιάτσα agents , λοιπόν, έχουν την… ενημέρωση πως η Μπέντφορντ στα μέρη μας κοιτάει βασικά για τον επόμενο… Τζόλη αλλά συγχρόνως “τσεκάρει” και στόπερ!

Ο κόουτς Φράνκ παίζει με 3άδα, στο ρόστερ της έχει ήδη 7 στόπερ (έσκασε 16 εκατ. στην Σέλτικ για τον Δανό Άγκερ, που δεν είναι καν βασικός) αλλά είναι προς πώληση ο Πίνοκ και το καλοκαίρι μάλλον θα αναχωρήσει ο αρχηγός της Πόντους Γιάνσον (τελειώνει το συμβόλαιό του και δεν δείχνει πρόθυμος να ανανεώσει).

Κάπου εδώ έρχεται και κολλάει το “σκανάρισμα” της Μπρέντφορντ στον Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού. Με τον 26χρονο διεθνή Σενεγαλέζο (7.000.000 η χρηματιστηριακή αξία του) να είναι σχεδόν άριστος και στα δυο ματς που τον “τσέκαραν” από την Μπρέντφορντ, με ΑΕΚ και Φενέρ!

Ο προπονητής της (Φράνκ) βέβαια από την μία δεν πολυεμπιστεύεται Αφρικανούς για το κέντρο της άμυνας της Μπρέντφορντ, από την άλλη θέλει οι βασικοί του στόπερ να είναι σε ύψος πάνω από 1,93 (κριτήριο που δεν αλλάζει) και αθλητικοί/γρήγοροι!!

Έμαθα , λοιπόν, πως ο Σισέ ήδη θεωρείται ελκυστικό πακέτο για τους ανθρώπους της Μπρέντφορντ ενώ του προσμετράνε πως στέκεται και διακρίνεται με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη (συν το περσινό πετυχημένο πέρασμά του από το γαλλικό πρωτάθλημα με την Σεντ Ετιέν).

Το scouting report για τον “βελτιωμένο” Ρέαμπτσουκ από Λιντς κι Αστον Βίλα

Την … τιμητική τους έχουν σήμερα στην στήλη οι παίκτες του Ολυμπιακού. Κάπου φυσιολογικό αφού είναι η πιο προβεβλημένη ελληνική ομάδα, που στέκεται σε ρυθμούς/επίπεδο κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, κάτι που μετράει πολύ στην διεθνή πιάτσα σκάουτς.Η οποία πλέον ασχολείται σοβαρά και με τον Όλεγκ Ρέαμπτσουκ…

Ο Πορτογαλό-αναθρεμένος διεθνής Μολδαβός αριστερός μπακ, που έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Τικίνιο και σκόραρε το νικητήριο γκολ με την Αντβέρπ, εμφανίζει την τρέχουσα σεζόν τρομερή βελτίωση! Αυτό τουλάχιστον καταγράφουν ξένες ομάδες και σκάουτ που τον “τσεκάρουν” και τους…απασχολεί!

Μπορεί να μην διαθέτει τα underlap του Ομάρ, ούτε την τεχνική και την ντρίμπλα στο ένας εναντίον ενός του Τσιμίκα και να του λείπει η ακρίβεια στα κτυπήματα (σέντρες), όπως λέει τουλάχιστον η πιάτσα των σκάουτς, αλλά παίζει σε πολύ υψηλές ταχύτητες και εντάσεις (υπάρχει το αξιόπιστο κράς τεστ των αγώνων με την γερμανική Άιντραχτ), έχει τρεξίματα/ανεβάσματα/επιστροφές και την επιμονή (πραγματικός… σκαπανέας). Κόντρα στην Φενέρ ήταν κι απροσπελαστος αμυντικά ως αριστερός μπακ, ενώ έβγαλε 6 σεντρες για γκολ!

Τι ξέρει/λέει (τα…φρέσκα) η μανατζερική πιάτσα για τον Ολεγκ με τα 3.000.000 χρηματιστηριακή αξία;

Πως το αγωνιστικό του προφίλ και η εξέλιξή του στον Ολυμπιακό μπορούν να τον στείλουν σε Μπουντεσλίγκα ή Πρέμιερ Λιγκ. Από ομάδες αυτών των δυο πρωταθλημάτων έχει μέχρι στιγμής… καταχωρηθεί ενδιαφέρον.

Η Λιντς του Μπιέλσα είναι όντως η μια αγγλική ομάδα που τον παρακολουθεί και κοιτάει… στατιστικά του. Άλλωστε με τα “παγώνια” ο ατζέντης του Ρέαμπτσουκ , ο Βραζιλιάνος Ντέκο, έχει ήδη κάνει μεγάλο deal, πηγαίνοντας τους τον Ραφίνια. Και η Λιντς θέλει αριστερό μπακ

Η έτερη αγγλική ομάδα που προς το παρόν παρακολουθεί διακριτικά την περίπτωση Ρέαμπτσουκ είναι η Αστον Βίλα. Το κάνει σκάουτινγκ πριν ακόμη αλλάξει προπονητή και πάει ο Στήβεν Τζέραρντ.

Με έγκριση και του Γιοβάνοβιτς ο ΠΑΟ θα κινηθεί για τον Πίρσμαν του ΠΑΣ!

Στον Παναθηναϊκό ψάχνουν για Γενάρη αριστερό μπακ αφού ο Γιοβάνοβιτς εμπιστεύεται μόνο τον Χουανκάρ. Με τον Ισπανό όμως, να έχει ανανέωση συμβολαίου το καλοκαίρι, με την Κάντιθ ήδη να τον… γλυκοκοιτάζει για επαναπατρισμό.

Τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου οι “πράσινοι” έφτασαν πολύ κοντά στον Φεράρι του Βόλου αλλά στις … λεπτομέρειες τα έσπασαν με τον Μπέο. Ο Αργεντινός (με τα 300.000 ευρώ μπάι άουτ) είναι υποψήφιος για τον ΠΑΟ και ενόψει Ιανουαρίου αλλά έχει πλέον αποκτήσει βασικό… ανταγωνιστή.

Έμαθα, λοιπόν, πως στο “τριφύλλι” αρέσει περισσότερο ο Μάρβιν Πίρσμαν του ΠΑΣ. Βέλγος, επιθετικογενής αριστερός μπακ, πολύ καλός στο τακτικό κομμάτι, του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει τον Ιούνιο, άρα από τον Γενάρη μπορεί να υπογράψει όπου θέλει.

Ο Παναθηναϊκός τον έχει ήδη Νο 1 στην λίστα του με τους υποψήφιους αριστερούς μπακ, ψάχνει την άκρη με το ολλανδικό Γραφείο που τον εκπροσωπεί και δεν θα απέκλεια κίνηση προς τον Χριστοβασίλη για τον Πίρσμαν. Αρέσει πολύ και στον Γιοβάνοβιτς. Οπότε θα περιμένουμε κι άλλα…επεισόδια προσεχώς!