Η στιγμή που περίμενε με ανυπομονησία εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες κάθε φίλος της ΑΕΚ, έφθασε· με την επιστροφή στη φυσική της έδρα να είναι, από απόψε (30/09), γεγονός.

ΑΕΚ, «Αγιά Σοφιά»

Η τελετή άρχισε στις 20:00 με τον καθιερωμένο αγιασμό και ακολούθησε μία φαντασμαγορική και άκρως εντυπωσιακή εκδήλωση, άξια της μεγάλης προσμονής των απανταχού φίλων της ΑΕΚ για την επιστροφή στο «σπίτι» τους, ύστερα από σχεδόν δύο δεκαετίες.

ΑΕΚ, «Αγιά Σοφιά»

Η βραδιά ήταν βασισμένη στην ιστορία και σίγουρα,  προκάλεσε έντονα συναισθήματα, ενώ, προβλήθηκαν βίντεο που αναφέρθηκαν στην ίδρυση της «ένωσης», τα μεγάλα επιτεύγματα και τους ανθρώπους που συνδέθηκαν άρρηκτα με τον σύλλογο.

Δημήτρης Μελισσανίδης: «Απόψε, η ΑΕΚ ιδρύεται ξανά και συναντά την ιστορία της»

«Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα, πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, αλλά είμαστε πάλι εδώ», τόνισε αρχικά ο «ισχυρός άνδρας» των «κιτρινόμαυρων», κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Αγιά Σοφιάς».

«Δεν μιλάμε απλώς για μία σημαντική βραδιά. Η ΑΕΚ, απόψε, συναντά και πάλι την ιστορία της, ταυτίζεται ξανά με την ύπαρξή της. Η ΑΕΚ, απόψε, ιδρύεται ξανά», επεσήμανε ο κ. Μελισσανίδης, προσθέτοντας πως η ομάδα «σε δύο χρόνια, εδώ, θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της ιστορίας της».

«Αυτή τη μεγάλη ιστορική επιβεβαίωση, δεν τη ζούμε μόνο όσοι παρακολουθούμε την τελετή των εγκαινίων. Μαζί μας, από ψηλά, είναι οι ιδρυτές μας. Αυτό το γήπεδο γίνεται και πάλι το σπίτι της προσφυγιάς, το επίκεντρο των πιο ένδοξων σελίδων της ελληνικής ιστορίας.

Εδώ, θα θυμηθούμε και πάλι τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε. Εδώ, μπαίνουν τα ισχυρά θεμέλια για τα μεγάλα που έρχονται. Εδώ, θα δημιουργηθούν οι νέες γενιές ΑΕΚτζήδων. Εδώ, θα μάθει ο κόσμος τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει αυτή η ομάδα», υπογράμμισε ο κ. Μελισσανίδης.

Δημήτρης Μελισσανίδης

«Παππού, γυρίσαμε σπίτι μας». Ήταν το πρώτο πανό που κρεμάστηκε από τους φιλάθλους της ΑΕΚ, οι οποίοι κατέκλυσαν κάθε γωνιά του γηπέδου. Κανείς δεν έλειπε από αυτό το ραντεβού. Ήταν όλοι τους εκεί. Όσοι το ονειρεύθηκαν μία ολόκληρη ζωή, όσοι παρακολουθούσαν μέρα με την ημέρα, την εξέλιξη των έργων. Δεν έλειπε κανείς, από αυτή τη γιορτή.

Οι πρόσφυγες, που έβαλαν τη θεμέλια λίθο σε αυτά τα ιερά χώματα, οι ιδρυτές της «ένωσης», όλοι όσοι φόρεσαν την «κιτρινόμαυρη» φανέλα· μικροί, μεγάλοι, νέοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, άνδρες, γυναίκες. H «Αγιά Σοφιά» αριθμεί 32.500 κερκίδες, όμως, για αυτό το βράδυ κατάφερε να… χωρέσει όλες τις «κιτρινόμαυρες» ψυχές αυτού του κόσμου.

Όλοι τους, ήταν εκεί. Ο 92άχρονος Κώστας Νεστορίδης, ο οποίος συγκίνησε με την παρουσία του σε αμαξίδιο. Ο αγαπημένος Θωμάς των φιλάθλων της ΑΕΚ, ο ασύγκριτος Θωμάς Μαύρος, βετεράνοι και νέοι άσοι. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που έκανε πραγματικότητα το όνειρο όλων των φίλων του συλλόγου.

Ανώνυμοι και επώνυμοι ΑΕΚτζήδες. Η ομάδα, με σύσσωμο το προπονητικό της επιτελείο. Δεν έλειπε κανείς. Στην φαντασμαγορική τελετή των εγκαινίων, ακόμη και οι πιο σκληροί, «λύγισαν».

ΑΕΚ, «Αγιά Σοφιά»

Παράλληλα, υπήρξαν βίντεο, αφιερωμένα στην μνήμη των ανθρώπων που πρόσφεραν στην ΑΕΚ από διάφορα πόστα και δεν είναι πια εν ζωή, ενώ, άναψαν και οι πυρσοί του γηπέδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου η μουσική, τα τραγούδια και οι χοροί «έκλεψαν» την παράσταση.

Από τον Νεστορίδη μέχρι τον Μαύρο και τον Δημητριάδη έως τον Ντέμη, «θρύλοι» της ΑΕΚ, οι οποίοι «έγραψαν» ιστορία με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα παρέλασαν στα αποψινά εγκαίνια της «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά» και γνώρισαν την αποθέωση από τους 32.000 φιλάθλους, οι οποίοι έδωσαν το «παρών».

Συγκεκριμένα, οι 23 άνθρωποι που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι: Αντώνης Παραγιός, Ανδρέας Σταματιάδης, Κώστας Νεστορίδης, Γιώργος Κεφαλίδης, Γιώργος Καραφέσκος, Νίκος Σταθόπουλος, Παντελής (Λάκης) Νικολάου, Χρήστος Αρδίζογλου, Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Σαββίδης, Γιώργος Κούτουλας, Ντάνιελ Μπατίστα, Βασίλης Δημητριάδης, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Ηλίας Ατματζίδης, Μιχάλης Κασάπης, Χρήστος Κωστής και Ντέμης Νικολαΐδης.

Διαβάστε ακόμη: