Λίγες ημέρες πριν η «Αγιά Σοφιά» ανοίξει τις… πύλες της, ο Ζοάν Λαπόρτα επισκέφθηκε το νέο γήπεδο των «κιτρινόμαυρων», ενώ, το προσεχές Σαββατοκύριακο (24/09 και 25/09) θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και τις ελληνικές θάλασσες στο σκάφος του κ. Μελισσανίδη.

Ο Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις νέες, σύγχρονες γηπεδικές εγκαταστάσεις της ΑΕΚ και δεν έκρυψε πως εντυπωσιάστηκε απ’ όσα είδε. Μάλιστα, ο κ. Λαπόρτα παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ, στην οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η «ένωση» όπως και η Μπαρτσελόνα, είναι κάτι περισσότερο από ένας σύλλογος.

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα και είχα την τιμή να δεχθώ την πρόσκληση του κ. Μελισσανίδη ώστε να πάρω μία… γεύση από αυτό το πανέμορφο στάδιο. Ένα νέο στάδιο που σε μία εβδομάδα, θα ανοίξει για τον κόσμο. Νιώθω ενθουσιασμένος, διότι είναι ένα πολύ καλοσχεδιασμένο γήπεδο, με πολύ καλή θέαση από όλα τα σημεία και η ακουστική, επίσης, είναι εντυπωσιακή. Πρέπει να πω, συγχαρητήρια», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος των «μπλαουγκράνα».

«Πρώτα απ’ όλα, αυτή τη στιγμή ανακαινίζουμε το γήπεδό μας και θέλω να επισκέπτομαι στάδια, προκειμένου να μάθω πράγματα. Είμαι ευγνώμων που με κάλεσε εδώ ο Δημήτρης (σ.σ. Μελισσανίδης). Γνωρίζω την ιστορία της ΑΕΚ, μία ομάδα με υπόβαθρο. Έχει αυτό το κοινό με τη Μπαρτσελόνα.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι κάτι περισσότερο από ένα κλαμπ. Δεν είναι σλόγκαν, αλλά μία διακήρυξη των αρχών μας. Εκπροσωπούμε την πατρίδα μας σε υψηλό επίπεδο και ταυτόχρονα, έχουμε μία πολύ ισχυρή δέσμευση προς την κοινωνία.

Μου αρέσει πολύ το υπόβαθρο της ΑΕΚ. Ότι προέρχεται από τους πρόσφυγες που ήλθαν στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη και ίδρυσαν τον σύλλογο, το 1924. Έχω μάθει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι αυτή η επίσκεψη είναι η αρχή μίας καλής σχέσης μεταξύ των δύο ομάδων», ανέφερε εν συνεχεία.

«Νομίζω ότι η εμπορικότητα –στις μέρες μας– πρέπει να έχει ένα υπόβαθρο και τα κλαμπ που το κατέχουν, έχουν σημαντικό πλεονέκτημα. Γιατί έχουν μία ιστορία να πουν στους φιλάθλους, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Πιστεύω ότι –από αυτή την άποψη– η ΑΕΚ έχει ένα αβαντάζ, όπως και η Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και από εμπορικής πλευράς, ακόμη και σε μία προσπάθεια να κάνεις τον κόσμο καλύτερο ή να κάνεις τη διαφορά.

Ελπίζω να παίξουμε ξανά ως αντίπαλοι, στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά και για τις δύο ομάδες, θα ήταν σπουδαία τιμή να συναντώνται στο γήπεδο. Ξέρω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και έχω γνωρίσει προσωπικά, φιλάθλους της ΑΕΚ που είναι ταυτόχρονα και υποστηρικτές της Μπαρτσελόνα. Είναι σπουδαία τιμή και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι γι’ αυτό», ολοκλήρωσε ο Ζοάν Λαπόρτα.

Διαβάστε ακόμη: