Mετά τη μεταγραφή (και δεύτερου) στόπερ στην ΑΕΚ, σειρά θα πάρει ο σέντερ φορ. Και η αλήθεια είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κτυπήσει σε διάφορα «μέτωπα» στο εξωτερικό, διαφορετικούς στόχους / υποψήφιους επιθετικούς.

Για παράδειγμα, όπως κυκλοφορεί στην πιάτσα αgents, η ΑΕΚ φέρεται να έκανε πρόταση στις αρχές Αυγούστου στην Ουτρέχτη για την αγορά του Τάσου Δουβίκα! Ύψους 2.000.000 ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης για το ολλανδικό κλαμπ.

Ουσιαστικά, οι «κιτρινόμαυροι» πρόσφεραν στην Ουτρέχτη για τον διεθνή Έλληνα στράικερ, το ποσό της σημερινής χρηματιστηριακής αξίας του, που είναι 2 εκατ. ευρώ και περίπου 800 χιλιάρικα παραπάνω από τα χρήματα που ξόδεψαν το περασμένο καλοκαίρι οι Ολλανδοί για να τον αγοράσουν από τον Μπέο (1.200.000).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ουτρέχτη ζήτησε από την ΑΕΚ 3.500.000 ευρώ για τον Δουβίκα και εκεί τελείωσε η (όποια) υπόθεση! Θυμίζω πως ατζέντης του Δουβίκα είναι ο Πασχάλης Τουντούρης, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα ανανέωσε το συμβόλαιο του κίπερ Αθανασιάδη με την «Ένωση». Όπως και ότι ο Δουβίκας στις αρχές του καλοκαιριού «απασχόλησε» εν μέρει και τον Ολυμπιακό…


Πανηγυρίζουν οι ρεπόρτερ (και όχι μόνο) της ΑΕΚ για την απόκτηση του Αρόλντ Μουκουντί, πανηγυρίζουν όμως και οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν στα σόσιαλ μίντια του γαλλικού κλαμπ που θα τους… αδειάσει την γωνιά ο βασικός στόπερ της Εθνικής Καμερούν!

Ο Μουκουντί την περυσινή σεζόν ήταν πολύ κακός, ασορτί δηλαδή με την αγωνιστική εικόνα των «στεφανουά» που τους οδήγησε στον υποβιβασμό! Μάλιστα, ο 25χρονος Καμερουνέζος ψηφίστηκε ένας από τους τρεις χειρότερους παίκτες της Σεντ Ετιέν, που θεωρήθηκε πως είχαν και την μεγαλύτερη «συμβολή» στο να πέσει κατηγορία!

Ενδεικτικό το απίστευτο ρεκόρ που… κατέγραψε ο Μουκουντί την περασμένη σεζόν υποβιβασμού των «στεφανουά», αφού στις 26 συμμετοχές του δεν νίκησαν ποτέ. Όποτε έπαιξε ο Καμερουνέζος η Σεντ Ετιέν ή θα έχανε (ορισμένες φορές και με βαρύ σκορ) ή θα έφερνε ισοπαλία (15 ήττες – 11 «Χ»)! Συνολικά, το γαλλικό κλαμπ τη σεζόν 2021–22 έκανε 9 νίκες, αλλά σε καμία δεν έπαιζε ο Μουκουντί!

Βέβαια, ο Μουκουντί την τελευταία τριετία είναι διεθνής με το Καμερούν, με 11 συμμετοχές. Μάλιστα πριν μερικά χρόνια είχε ανακηρυχθεί μέσα στους 5 καλύτερους στόπερ της σεζόν στο Σαμπιονά, ενώ την τελευταία στιγμή είχε χαλάσει η πώληση του στην Πρεμιερλιγκάτη Άστον Βίλα.

Η χρηματιστηριακή του αξία παραμένει υψηλή (στα 4.000.000 ευρώ) ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020–21 ήταν δίδυμο με τον Σισέ του Ολυμπιακού (είχε πάει δανεικός στους «στεφανουά») και βοήθησαν την ομάδα να σωθεί (τότε).

Όσον αφορά στο αγωνιστικό προφίλ του Αρόλντ Μουκουντί, είναι δυνατός / αθλητικός, καλός στο χαμηλό τάκλιν, υπερέχει στον αέρα, ξεχωρίζει στα επιθετικά στημένα αλλά σχετικά… αργός (στα πρώτα μέτρα τουλάχιστον) και με μέτρια λήψη απόφασης!


Ο Μουκουντί ανήκει στο μεγάλο γερμανικό γραφείο της Rogon, στην οποία μέτοχος είναι και ο ομογενής ατζέντης, Πολ Κουτσολιάκος! Βέβαια, ο προσωπικός ατζέντης του Καμερουνέζου στόπερ είναι Γαλλοαφρικανός, που συνεργάζεται / είναι στο δυναμικό της Ρogon.

Πάντως και οι δύο agents της Rogon βρέθηκαν στην Αθήνα και είχαν συνεργασία (από πλευράς ΑΕΚ) με τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Κονέ (και σε αυτή την υπόθεση… απουσίαζε ο τεχνικός διευθυντής Κουχάρσκι).

Με το deal να κλείνει το βράδυ της Τετάρτης (17/08) σε ξενοδοχείο των βορείων προαστείων. Συγκεκριμένα, στην αυλή του Domotel Kastri Hotel, εκεί όπου η παραπάνω τετράδα και ο Μουκουντί έδωσαν τα χέρια!

Ο Μουκουντί είχε συμβόλαιο έως το 2023 με την Σεντ Ετιέν, με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 80.000 ευρώ. Οι «στεφανουά» όμως, ήθελαν να απαλλαγούν από αυτό λόγω της συμμετοχής τους στην δεύτερη κατηγορία, ο Καμερουνέζος δεν δεχόταν γενναίο κούρεμα στις αποδοχές του και κάπως έτσι προέκυψε… μέσα Αυγούστου η μεταγραφή του στην ΑΕΚ! Η οποία, όμως, δουλευόταν τουλάχιστον είκοσι ημέρες!

Κόντρα μάλιστα σε όσους έγραφαν ή διέδιδαν πως ο Κουτσολιάκος δεν έχει καλή σχέση με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη, ο ομογενής ατζέντης και με νέο σούπερ συμβόλαιο ανανέωσε τον Γαλανόπουλο και ξένο παίκτη επιπέδου Σαμπιονά και συμβολαίου εκατομμυρίου έφερε στους «κιτρινόμαυρους». Αυτά …


Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ ασχολήθηκε πολύ ζεστά και με τον Παντελή Χατζηδιάκο της Άλκμααρ, πριν καταλήξει στον Μουκουντί. Άλλωστε ο Καμερουνέζος, όπως και ο διεθνής Έλληνας αμυντικός αγωνίζεται ως δεξιός στόπερ ή ως κεντρικός σε τριάδα. Ο Χατζηδιάκος όμως, και δεν ψηνόταν ιδιαίτερα για την επιστροφή του στην Ελλάδα και το ολλανδικό κλαμπ δεν έπεφτε κάτω από τα 2.500.000 ευρώ στις απαιτήσεις του.

Ενδιαφέρον για τον Χατζηδιάκο (που μάλλον θα καταλήξει σε ιταλική ομάδα) έδειξε και ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι. Ο 25χρονος Ροδίτης αμυντικός άρεσε στον Πέδρο Μαρτίνς έχει όμως κι άλλους fans στου Ρέντη. Με μία σημαντική διαφορά, σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» ποτέ δεν πέρασαν στο παρασύνθημα και δεν κατέθεσαν προσφορά στην Άλκμααρ για την αγορά του!

Και κάτι τελευταίο για τον Χατζηδιάκο. Ακούγεται πως δεν θα αλλάξει μόνο ομάδα αλλά και μανατζερική στέγη. Κοινώς ότι θα αποχωρήσει από την One, την εταιρεία του μακαρίτη ατζέντη, Μίνο Ραϊόλα