Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ίσως ο ΜVP της φετινής πρωταθληματικής ΑΕΚ και περιζήτητος! Δανεικός χωρίς οψιόν αγοράς από τη Θέλτα, με «τιμολόγηση» κοντά στα 10.000.000 ευρώ και εσχάτως τη Ρίβερ Πλέιτ (πρώην ομάδα του Αλμέιδα) να μπαίνει πολύ γερά & με αξιώσεις στη διεκδίκηση / «μάχη» της απόκτησης του Μεξικάνου «υδραυλικού»!

Ο Μελισσανίδης (όπως έχει αποκαλύψει η στήλη) είναι αποφασισμένος να τα σκάσει χοντρά (plus 5 μύρια για το 60%) ώστε να τον κρατήσει και του χρόνου στην «Opap Arena Αγιά – Σοφιά», αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον του. Για αυτό ήδη ο Αλμέιδα με το «κιτρινόμαυρο» τμήμα σκάουτ φτιάχνουν short list με υποψήφιους «αντί – Πινέδα»!

Σε αυτή υπάρχουν μέχρι τώρα παίκτης (συνομήλικος του Πινέδα) από σύλλογο της Αργεντινής (!), άλλος Μεξικάνος με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και δύο που αγωνίζονται σε ομάδες της ελληνικής Big 5 αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά! Προφανώς στην πορεία θα προστεθούν κι άλλα ονόματα…


Ο Φακούντο Σάντσες είναι ίσως ο πρώτος που θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Ο πιστός στρατιώτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι προς γενική έκπληξη ανανέωσε για ακόμη ένα χρόνο, δεν έχει δεχτεί ακόμη κάποια πρόταση από τους «πράσινους». Δεν αποκλείεται πάντως να… ξανασυμβεί το περσινό, ώστε να μείνει ως… τρίτος μπακ για άλλο έναν χρόνο στο «τριφύλλι» αλλά ήδη υπάρχει μνηστήρας για τον 33χρονο Αργεντινό από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ Λάρνακας και ο Τσάβι Ρόκα (πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού), ήδη έχουν προσεγγίσει και κάνει προσφορά στον Σάντσες για να συνεχίσει εκεί με διετές συμβόλαιο. Ο Σάντσες θέλει να περιμένει για λίγο ακόμη (μέσα στον Μάιο) για να δει αν οι «πράσινοι» κάνουν κίνηση / του καταθέσουν πρόταση, διαφορετικά θα πάει Κύπρο αφού ο Τσάβι Ρόκα τον περιμένει.

Ο Παναθηναϊκός πάντως θα βγει στην αγορά για βασικό δεξιό μπακ αφού έχει ενημερώσει και τον Κώτσιρα (έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο) πως δεν σκοπεύει να του κάνει επέκταση με αναπροσαρμογή αποδοχών κι αν θέλει μπορεί να ψάξει για ομάδα (ακούγεται για Τουρκία).


Μπακαμπού και Κανός είναι δύο παίκτες που ο Ολυμπιακός «καίγεται» να κρατήσει στο ρόστερ του. Διαφορετικές περιπτώσεις αφού ο Αφρικανός φορ μένει ελεύθερος ενώ ο Ισπανός ακραίος εξαρτάται από τη Μπρέντφορντ αν θα ενεργοποιήσει την οψιόν επέκτασης του συμβολαίου του για ακόμη ένα χρόνο (ως το 2024), ώστε να μην τον χάσει τσάμπα απο τη στιγμή που ξέρει πως τουλάχιστον υπάρχει ένας σοβαρός ενδιαφερόμενος (οι «ερυθρόλευκοι»).

Τόσο ο Μπακαμπού, όσο και ο Κανός θέλουν να συνεχίσουν στην Ελλάδα και τους απερχόμενους πρωταθλητές αλλά προτεραιότητά τους είναι η La Liga. To θέμα, λοιπόν, είναι αν βρουν ελκυστικές προτάσεις από την Ισπανία, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» είναι ξεκάθαροι σε αυτά που τους προσφέρουν…


Η Τράμπζονσπορ είναι κοντά στο να… σκάσει κανόνι στην Τουρκία, μόλις ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Όπως ξέρει και λέει η πιάτσα agents θα προσπαθήσει να απαλλαγεί από τα βαριά συμβόλαια που έχει και να εκποιήσει σε τιμές ευκαιρίας κάποια από τα ποδοσφαιρικά περιουσιακά της στοιχεία.

Για παράδειγμα, ο Μπακασέτας που πέρσι τον «τιμολογούσαν» με 10 – 12 εκατομμύρια ευρώ, αυτό το καλοκαίρι θα πέσει στα μισά, ίσως και πιο κάτω! Και ο Σιώπης πωλείται κι άλλοι. Ήδη στην ελληνική Big 4 έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση της Τράμπζονσπορ και τις… ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από εκεί και προετοιμάζονται έχοντας συγκεκριμένη στόχευση. Θα επανέλθουμε σύντομα αφού εκτός από τους δύο Έλληνες υπάρχουν και παίκτες όπως οι Βίσκα, Μπάρντι, Τοκόζ, Τρεζεγκέ που κάνουν γκελ στα μέρη μας…

Διαβάστε ακόμη: