Παζάρι χοντρό αναμένεται στον ΠΑΟΚ για την ανανέωση του Νέλσον Ολιβέιρα. Κι αυτό αφού μπορεί από το Οργανισμό να διαρρέουν πως υπάρχει πολύ καλή επαφή και εκατέρωθεν πρόθεση για συμφωνία, αλλά ξέρουν κιόλας πως οι δύο πλευρές ξεκινούν από σημαντική οικονομική απόσταση.

Γιατί τότε ο ΠΑΟΚ επικοινωνεί πως όλα θα πάνε καλά ενώ γνωρίζουν πως η πρώτη προσφορά τους είναι μακριά από τα «θέλω» του Ολιβέιρα και μετά από πλευράς τακτικής θα επιμένουν σε αυτά τα χρήματα; Γιατί αυτή ακριβώς είναι η τακτική της Γκοντσάρεβα είτε μιλάμε για Βιερίνια / Κρέσπο είτε για Ντάγκλας Αγκούστο / Ολιβέιρα.

Ο Λουτσέσκου δεδομένα έχει ζητήσει την παραμονή / ανανέωση του Ολιβέιρα γιατί ταιριάζει γάντι σε αυτό που θέλει / παίζει ο Ρουμάνος κι ας μην διαθέτει το εύκολο γκολ (για φορ). Και ο Ολιβέιρα θέλει να μείνει στην Τούμπα, αλλά να παραμείνει και κάτοχος συμβολαίου… εκατομμυρίου. Αλλά μέχρι να φτάσουν, αν φτάσουν, σε done deal, υπάρχει ακόμη δρόμος αρκετός!


Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει συμβόλαιο με καθαρές ετήσιες αποδοχές κοντά στο 1.200.000 ευρώ. Για να ανανεώσει θέλει μίνιμουν τα ίδια. Οι Γκοντσάρεβα / Μπότο ξεκινάνε από τα 700 με 800 χιλιάρικα καθαρές αποδοχές συν υψηλά μπόνους…

Οι ουδέτεροι της πιάτσας θεωρούν λάθος του ΠΑΟΚ που άνοιξε τώρα το κεφάλαιο ανανέωσης του Ολιβέιρα. Γιατί και δεν τον αξιολογούν σωστά και η αναμενόμενη καθυστέρηση της συμφωνίας (λογικά θα τραβήξει σε επεισόδια) μόνο φθορά μπορεί να προκαλέσει και στον παίκτη και στην σχέση του με το κλαμπ. Το πώς… αμαυρώθηκε το όνομα του στην ΑΕΚ, το τελευταιο τετράμηνό του εκεί, όταν πάλι υπήρχε θέμα ανανέωσής του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα.

Στο διά ταύτα, είναι λογικό ο ατζέντης του Νέλσον να τον έχει προτείνει ήδη σε άλλες ομάδες. Ενδεχομένως ακόμη και της Big 4. Και λογικό να γίνει σχετικό παιχνίδι προσεχώς με τον Ολιβέιρα. Στο φινάλε πάντως εκτός από τα χρήματα θα μετρήσει στην απόφασή του και το… περιβάλλον, εφόσον περνάει καλά…


Για πρώτη φορά η ΑΕΚ σε αγώνα της (στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) εμφανίστηκε τόσο φοβική και με τόσο «χαλασμένη» ψυχολογία. Και για πρώτη φορά μέσα στην σεζόν άρχισε –εντός και εκτός Σπάτων– μία μικρή γκρίνια για τις επιλογές του κόουτς Αλμέιδα.

Βλέπετε υπάρχουν πλέον «κιτρινόμαυροι» παίκτες που παραπονούνται για τον Αργεντινό πως δεν αλλάζει την 11άδα και ότι «ανέχεται» ακόμη παίκτες που δεν είναι σε φόρμα ή εμφανίζονται κουρασμένοι. Και δεν αναφέρονται μόνο στον Άμραμπατ, όσο στον Αραούχο που έχει τρομερή «ασυλία» και δε γίνεται ούτε αλλαγή. Σε αντίθεση δηλαδή με τον Γκατσίνοβιτς ή τον Πινέδα…

Κι αν ο Μεξικάνος είναι «παιδί» του κόουτς και δεν αντιδράει, ούτε καν… μορφασμούς κάνει, ο «Γκάτσι» ήταν εμφανώς ξενερωμένος / ενοχλημένος στο τελευταίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν έγινε ξανά αλλαγή και όχι ο «κακός Αραούχο». Γενικότερα ο Σέρβος εμφανίζεται πλέον με πιο έντονο «εγώ», σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες…


Όπως κάνει Μπαμ και η ΜΗ προτίμηση του Αλμέιδα στον Ελίασον, από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, παρότι στο προηγούμενο διάστημα ήταν ο πιο δημιουργικός μεσοεπιθετικός, πρώτος σε ασίστ και συνδυαζόταν άψογα με τους Γκατσίνοβιτς / Πινέδα αλλά και με τον Ρότα. Συγκριτικά βεβαίως με τον Άμραμπατ, που παίζει πολύ πιο κλειστά τη θέση του δεξιού εξτρέμ και καθυστερεί την γρήγορη ανάπτυξη αλλά και το press ψηλά.

Για τον Αργεντινό κόουτς ο Ελίασον δεν είναι βασικός το… 2023 κι αυτό προκαλεί εύλογες απορίες. Όπως και το φαινόμενο ότι από τη στιγμή που… επηρεάστηκε από την βαθμοθηρία δεν εμπιστεύτηκε ξανά την μεσοεπιθετική 6άδα με την οποία πραγματοποίησε το μεγάλο σερί και έκανε την ΑΕΚ να δείχνει αγωνιστικά πολύ όμορφη και σχεδόν ασυναγώνιστη.

Την σύνθεση με Σιμάνσκι – Πινέδα – Ελίασον – Γκατσίνοβιτς – Αραούχο – Λιβάι Γκαρσία δεν την εμπιστεύτηκε ξανά ακόμη και όταν ήταν όλοι διαθέσιμοι. Κι αυτό αφού πηγαίνει σε σχήμα με δύο «6άρια», Σιμάνσκι και Γιόνσον (έστω κι αν ο Δανός παίζει πιο μπροστά αλλά δεν είναι… Πινέδα).


Χαμός γίνεται στη Σούπερ Λίγκα με τους ορισμούς αμφιλεγόμενων ξένων διαιτητών και τους ανεπαρκείς Μπαλτάκο / Μπένετ να βρίσκονται δικαίως στο επίκεντρο. Κι αυτό αφού από την πρώτη αγωνιστική των play offs διαιτητές και VARίστες τίναξαν τα ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και Άρη – ΠΑΟΚ στον αέρα, δικαιώνοντας μέχρι κεραίας αυτά που φώναζε από πριν ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Πίσω από όλα αυτά ασφαλώς και κρύβεται χοντρό παρασκήνιο, υπάρχουν άλλωστε και οι σχετικές καταγγελίες. Η στήλη σήμερα θα μεταφέρει ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν και παραμένουν ακόμη… ακυκλοφόρητα (αδημοσίευτα), παρότι δεν το λες και «φρέσκο». Είναι όμως… τρελό!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να θέλει ελίτ διαιτητές αλλά όχι από όλες τις χώρες! Εξαιρεί δύο! Συγκεκριμένα εδώ και μήνες ο «δικέφαλος» έχει ζητήσει από τους Μπαλτάκο / Μπένετ να μην ορίζονται στα δικά του ματς –βασικά στα ντέρμπι που παίζει– διαιτητές ελίτ ή έστω πρώτης κατηγορίας από την Ισπανία και την Πορτογαλία!

Με το επιχείρημα πως δεν εμπιστεύεται Πορτογάλους και Ισπανούς επειδή θεωρεί πως η «πρόσβαση» σε αυτούς είναι σχετικά εύκολη από τους ανταγωνιστές του. Απίστευτο και όμως, ελληνικό! Και να σκεφθεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ έχει Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή, τον Ζοσέ Μπότο!


Χλωμό το μέλλον του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στη Σπόρτινγκ. Κι ας ξόδεψε η τελευταία 4.000.000 για να τον αγοράσει, 29 Αυγούστου, από τον Παναθηναϊκό! Όλα δείχνουν μάλιστα πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα τον βρει (δανεικό) σε άλλη ομάδα, χωρίς να προλάβει καλά – καλά δηλαδή να κλείσει χρόνο στη Λισαβόνα! Εκτός κι αν χρησιμοποιηθεί σαν αντάλλαγμα σε κάποιο μεταγραφικό deal των Πορτογάλων.

Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα με τη Σπόρτινγκ ο Αλεξανδρόπουλος, ήταν… πέρυσι (29 Δεκεμβρίου). Για την ακρίβεια μπήκε αλλαγή στο 85’. Από τότε ακολούθησαν 10 αγωνιστικές και στις 8 έμεινε εκτός αποστολής / 2 ήταν στον πάγκο.

Ουσιαστικά ο διεθνής Έλληνας μέσος έχει… υποβιβαστεί στη Σπόρτνιγκ Β’, με την οποία μετράει 2 συμμετοχές (ως βασικός, πάλι καλά) στην πορτογαλική Liga 3! Tουλάχιστον επανεμφανίστηκε ως παγκίτης στην πρώτη ομάδα, στην ευρωπαϊκή ρεβάνς με την Άρσεναλ.


Πάμε και στο παρασύνθημα: Για τον Αλεξανδρόπουλο η αξιολόγηση της Σπόρντιγκ (από τον Φεβρουάριο!) εν όψει της ερχόμενης σεζόν, είναι πως θα πρέπει να πάει δανεικός για να παίζει και να εξελιχθεί. Έχει ενημερωθεί σχετικά και ο ατζέντης του Έλληνα άσου, ο οποίος και ψάχνει την κατάλληλη ομάδα.

Σύμφωνα πάντως με την ελληνική πιάτσα αgents, το πιθανότερο είναι ο Αλεξανδρόπουλος τη νέα σεζόν να παίζει στο Βέλγιο, σε συγκεκριμένη ομάδα κι από αυτές που συνήθως πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα! Υπάρχει και η προοπτική της Ολλανδίας ή της Τουρκίας, αλλά επαναλαμβάνω πως το Βέλγιο είναι το μεγάλο φαβορί για να «φιλοξενήσει» του χρόνου τον Αλεξανδρόπουλο.

Θέμα επιστροφής του, ως δανεικός στον Παναθηναϊκό, δεν παίζει. Όπως δεν έπαιξε και τον περασμένο Γενάρη! Και βασικά ο λόγος είναι ο… Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Διαβάστε ακόμη: