Σήμερα (21/03), η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη, για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές. Η Ομοσπονδία τόνισε ότι «σύμφωνα με τον κανονισμό της FIFA, ουδεμία ομάδα ή / και Λίγκα μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία ορισμού των διαιτητών».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της Σούπερ Λίγκας, κ. Μαρινάκη, για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

  1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

“… ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία ορισμού των διαιτητών”.

  1. Σύμφωνα με τη “Διαιτητική Συνθήκη” της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους πρέπει να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας)”.

Με βάση τα ανωτέρω, είναι προφανές ότι οιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οιουδήποτε τρίτου σε αυτήν τη διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με αυτούς τους κανονισμούς, μόνο η ΚΕΔ / ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μία τέτοια αρμοδιότητα».

Το χρονικό της υπόθεσης

Χθες (20/03) η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε ότι μετά τη συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο, συμφωνήθηκε να φέρνουν σε συνεργασία ελίτ διαιτητές από τα έξι κορυφαία πρωταθλήματα.

Στη συνέχεια, η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι όντως υπάρχει συμφωνία με τη Λίγκα για την έλευση ελίτ διαιτητών, με την αυτονόητη προϋπόθεση να τούς ορίζει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Από την πλευρά τους, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοινώσεις και ουσιαστικά, μερικά λεπτά νωρίτερα, η ΕΠΟ απέρριψε την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με παροχή βοήθειας για εξεύρεση ελίτ διαιτητών.

Διαβάστε ακόμη: