Τζόναθαν Οσόριο, 30χρονος Καναδός μέσος (με Κολομβιανές ρίζες), για μία 10ετία από τους ηγέτες του Τορόντο στο MLS, ελεύθερος όμως, προσεχώς (από 1η Ιανουαρίου) και με χρηματιστηριακή αξία 3.500.000 ευρώ. Προηγουμένως βέβαια έχει και ένα Μουντιάλ μπροστά του…

Ο Οσόριο, λοιπόν, που είχε ακουστεί τον Σεπτέμβριο για τον Παναθηναϊκό, είναι / παραμένει βασική επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη θέση του κεντρικού χαφ που θα αποκτηθεί στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Συνάμα όμως είναι και μία δύσκολη περίπτωση…

Ένας μέσος που δεν έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη αλλά με γκολ κι ασίστ στο ρεπερτόριό του (9 γκολ / 4 ασιστ στις 23 εμφανίσεις του με το Τορόντο τη φετινή σεζόν), που εκτός από box to box παίζει και ακραίος χαφ αφού… έχει και το δεξί και το αριστερό.

Ο free Οσόριο δεν ήθελε να δεσμευτεί με ομάδα πριν από το Μουντιάλ. Κι αυτό το ξεκαθάρισε η μανατζερική πλευρά του άσου στον Παναθηναϊκό, χωρίς πάντως να του κλείνει την πόρτα. Αν τον θέλει όμως, θα πρέπει να τον περιμένει και να του προσφέρει ένα συμβόλαιο plus των 800.000 ευρώ ετησίως…


Η μεταγραφική υπόθεση Οσόριο για τον Παναθηναϊκό γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη –εκτός από το… Μουντιάλ και τι μπορεί να προκύψει σε προτάσεις από την… πασαρέλα του Καναδού διεθνή στα γήπεδα του Κατάρ– λόγω του μανατζερικού Γραφείου που τον εκπροσωπεί.

Ο λόγος για την ισπανική Promoesport του Ρόντρι Μπάστερ, που έχει 314 πελάτες ποδοσφαιριστές και 40 συνεργαζόμενους ατζέντηδες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα έχει καλή συνεργασία με τους Ζήση Βρύζα / Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο ενώ έχει από δύο παίκτες σε Παναθηναϊκό (Ρούμπέν Πέρεθ και Τόρο, που πήγε δανεικός σε Λεβαδειακό), ΠΑΟΚ (Ολιβέιρα / Μπράντον Τόμας).

Στην προκειμένη περίπτωση, του Παναθηναϊκού, εκτός από τον Τζόναθαν Οσόριο που θέλει ο Γιοβάνοβιτς υπάρχει για την Promoesport και η εκκρεμότητα της ανανέωσης του Ρούμπεν Πέρεθ. Μιλάμε ίσως για τον πιο επιδραστικό παίκτη / μέσο σε αυτό που παίζει ο κόουτς Ιβάν στον πρωτοπόρο ΠΑΟ. Ο Ισπανός είναι το… κομπιούτερ / «προπονητής» του μέσα στο αγωνιστικό χώρο.


Ο Ρούμπεν Πέρεθ στα 33 του χρόνια προφανώς και ψάχνει για το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του. Ξέρει ποσό σημαντικός είναι για το «τριφύλλι», βλέπει και την νέα πολιτική συμβολαίων του Αλαφούζου μετά τις καλοκαιρινές αφίξεις, για αυτό και η περίπτωσή του εμφανίζεται σαν η πιο ζόρικη από τις 4 «καυτές» ανανεώσεις που έχει ο Παναθηναϊκός (Πέρεθ, Αϊτόρ, Σχένκεφελντ, Κουρμπέλη).

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ενημερωμένη ελληνική πιάτσα η πλευρά Ρούμπεν Πέρεθ ζητάει αύξηση αποδοχών και νέο συμβόλαιο επιπέδου Βέρμπιτς, Σπόραρ, Μάγκνουσον. Δηλαδή πάνω από την 700άρα τον χρόνο (νετ) συν μπόνους.

Εδώ, λοιπόν, θα παίξει ρόλο η Promoesport, που εκπροσωπεί τον Ρούμπεν Πέρεθ αλλά και τον Τζόναθαν Οσόριο. Ζόρικη η διαπραγμάτευση για τον πρώτο, πίεση από τον Γιοβάνοβιτς για τον δεύτερο.

Βέβαια ο Σέρβος κόουτς έχει αποδείξει πως εμπιστεύεται και συνεργάζεται με συγκεκριμένους ατζέντηδες. Το περασμένο καλοκαίρι, για παράδειγμα, πήρε τρεις παίκτες που ανήκουν στον Σλοβένο μεγαλοατζέντη Ρούζνιτς…


Δεκατρείς παίκτες που αγωνίζονται στην ελληνική Super League βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες στο Κατάρ κι αναμένεται να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Ιν Μπεομ Χουάνγκ – Σισέ – Κουντέ – Ουί Τζο Χουάνγκ / Πινέδα – Βίντα – Μοχαμαντί – Σιμάνσκι – Χατζησαφί / Ενκουλού / Ζίφκοβιτς / Κορνέλιους / Κεσχρίντα.

Δύο όμως, από τους παραπάνω δεκατρείς πάντως –δύο μέσοι που έφτασαν το καλοκαίρι στα μέρη μας, για Ολυμπιακό / ΑΕΚ και έχουν παρόμοια χρηματιστηριακή αξία, δηλαδή 3.5 και 4 εκατομμύρια αντίστοιχα– βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, θα είναι πιθανότατα βασικοί στις χώρες τους (Νότιο Κορέα / Μεξικό αντίστοιχα), ήδη τους κάνουν σκάουτινγκ συγκεκριμένα κλαμπ από Μπουντεσλίγκα & Λα Λίγκα, οπότε βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα με καλές Μουντιαλικές εμφανίσεις να προκαλέσουν μεταγραφικό ντόρο ακόμη και να φέρουν προτάσεις τον Γενάρη. Ο λόγος για τον Ιν Μπέομ (ιδιοκτησίας Ολυμπιακού) και τον Πινέδα (ιδιοκτησίας Θέλτα, δανεικός στην Ένωση)…

Ειδικότερα για τον Νοτιοκορεάτη, ο οποίος ανήκει και σε ένα από τα κορυφαία μανατζερικά Γραφεία (Base) που κάνει… πάρτι με τα κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ. Γκλάντμπαχ και Μάιντζ τον σκανάρουν ενώ ο Πινέδα εκτός από τη Θέλτα που επιθυμεί / επιδιώκει να σπάσει τον δανεισμό του, κάνει δυνατό γκελ στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης (αλλά και την… Αϊντχόφεν)!


Μίας κι αναφερθήκαμε στην Promoesport να αποκαλύψουμε πως ειναι απο τα Γραφεία που… φλερτάρουν με τον Γιώργο Βαγιαννίδη για να συνεργαστούν!

Ο ταλαντούχος δεξιός μπακ θα «χωρίσει» με το πορτογαλικό Γραφείο των Γκονσάλβες μόλις ολοκληρωθεί στο επόμενο δίμηνο το συμβόλαιο τους. Ήδη είναι σε συζητήσεις με διάφορους ατζέντηδες μεταξύ των οποίων ο Ίλια Ίβιτς, ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος αλλά και οι Δημητρίου / Τάι…

Το μόνο βέβαιο είναι πως ανεξάρτητα από την επόμενη μανατζερική του στέγη, ο Βαγιαννίδης θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και δεν ψάχνει ομάδα για να πάει ως δανεικό τον Γενάρη. Ενδιαφέρον υπάρχει και μεγάλο από διάφορες ομάδες του εξωτερικού αλλά ο 21χρονος μπακ χαφ έχει εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς και τις δυνάμεις του για να καθιερωθεί έστω στο βασικό ροτέισον του «τριφυλλιού», σε μία απαιτητική σεζόν που πάει για πρωτάθλημα…


Ακούγεται πως από τον Οκτώβριο ο Καρυπίδης έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με την πλευρά του Γιακούμπ Μπράμπετς, για την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο! Το τάιμινγκ δεν ήταν τυχαίο αφού ο διεθνής Τσέχος στόπερ από τον Γενάρη θα αποκτήσει το δικαίωμα να κλείσει σε οποιαδήποτε ομάδα θελήσει και ο Άρης δεν θα δικαιούται… ευρώπουλο.

Ο ιδιοκτήτης των «κιτρίνων» της Θεσσαλονίκης έχει αποδείξει πως διαθέτει… αντανακλαστικά και καλή ενημέρωση από τις πιάτσες agents. Για αυτό και κινήθηκε γρήγορα με τον Μπράμπετς, προκειμένου να προλάβει Μπιγκφοράτες ομάδες (όχι πως δεν έχει μάρκετ και σε άλλες αγορές, όπως η τουρκική ή της Κεντρικής Ευρώπης) που ήδη τον… ζαχαρώνουν. Και είναι δύο οι μεγάλες ελληνικές ομάδες, στις οποίες αρέσει πολύ ο 30χρονος στόπερ των 2.000.000 χρηματιστηριακή αξία και των 32 συμμετοχών με την Τσεχία.

Ο Μπράμπετς ήταν η κολώνα στην άμυνα του Άρη, βασικός κι αναντικατάστατος / καλό δίδυμο με τον Φαμπιάνο ώσπου τραυματίστηκε τον Οκτώβριο, έχασε 4 ματς και έτσι μπήκε στην ενδεκάδα ο Ενκουλού. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές βέβαια αν και υγιής κάθισε στον πάγκο και σύμφωνα με την ελληνική πιάτσα αgents αυτό ήταν ένα… μήνυμα από την διοίκηση για το τι τον περιμένει από την στιγμή που δεν δείχνει ιδιαίτερη ζέση για να ανανεώσει (τουλάχιστον ακόμη και με τα ποσά που…άκουσε)!


Ο Μπράμπετς που δεν βρίσκεται καν στο top 6 των καλύτερων αμειβομένων παικτών του Άρη, είναι μακριά από τα ποσά που φέρεται έτοιμος να του προσφέρει ο Καρυπίδης για να ανανεώσει. Του αρέσει η Θεσσαλονίκη αλλά και η… Αθήνα δεν θα του κακόπεφτε (μάλλον το αντίθετο).

Ο Θόδωρος Καρυπίδης πάντως προσπαθεί να κερδίσει τον Τσέχο ατζέντη του, Οντρέι Χόβανεκ, «ανοίγοντας» την πόρτα του Άρη και σε άλλους πελάτες του. Δηλαδή με… δόλωμα πως εκτός από την ανανέωση του Μπράμπετς θα κάνουν κι άλλες «δουλειές»! Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως τις τελευταίες ημέρες έχει διαρρεύσει το ενδιαφέρον του Άρη για δύο πελάτες –από τους κορυφαίους– του Χόβανεκ.

Συγκεκριμένα, για τον διεθνή Τσέχο σέντερ φορ Ματέι Βίντρα, που από τον Ιούλιο παραμένει χωρίς ομάδα (με καριέρα στην Αγγλία, σε Ρέντινγκ, Γουότφορντ, Ντέρμπι, Μπέρνλι αλλά και με τραυματισμούς) αλλά και για τον 32χρονο μέσο Βλαντιμίρ Νταρίντα των 76 διεθνών συμμετοχών, με καριέρα στη Μπουντεσλίγκα αλλά φέτος αγωνιστικά παροπλισμένος στη Χέρτα!

Διαβάστε ακόμη: