Η Κολωνία ζητά την αποβολή των ομάδων της Λευκορωσίας, από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Η UEFA έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι σύλλογοι της χώρας θα αγωνίζονται εντός έδρας σε ουδέτερη τοποθεσία και δίχως την παρουσία φιλάθλων. Ωστόσο, η γερμανική ομάδα καλεί την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να πάει ένα βήμα παρακάτω.

Η γερμανική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται ο Δημήτρης Λημνιός, κατάφερε να κερδίσει ευρωπαϊκό «εισιτήριο», τερματίζοντας στην έβδομη θέση της Μπουντεσλίγκα.

Η Κολωνία θα αγωνισθεί στα πλέι–οφ του Europa Conference League, ένα βήμα πριν από τους ομίλους της διοργάνωσης. Ανάμεσα στις υποψήφιες αντιπάλους, βρίσκονται και σύλλογοι της Λευκορωσίας, καθώς οι Ντιναμό Μινσκ, Μπάτε Μπορίσοφ και Γκόμελ (αντίπαλος του Άρη) αγωνίζονται στα προκριματικά.

«Βόμβα» της UEFA, εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και τη σεζόν 2022 – 2023 οι ρωσικοί σύλλογοι

Άκυρη και η υποψηφιότητα της Ρωσίας για τη φιλοξενία του EURO 2028. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από όλους τους θεσμούς της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, δίνοντας συνέχεια στις αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία της 24ης Φεβρουαρίου.

Το γεγονός εκείνο, ευνόησε την πρωταθλήτρια Σκωτίας, ήτοι τη Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη, η οποία αντικαθιστά στη γενική βαθμολογία αυτή της Ρωσίας και λαμβάνει αυτομάτως το εισιτήριο για απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι ανακατατάξεις ευνόησαν και τους ελληνικούς συλλόγους τόσο στο Europa League, όσο και το Europa Conference League.

Παράλληλα, η UEFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας της Ρωσίας για τη φιλοξενία του EURO 2028 και πλέον, η ανάθεση γίνεται «κούρσα» για δύο, με την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο να διεκδικούν τον ρόλο της οικοδέσποινας.